Herøy kommune har de siste årene innført en tradisjon med å dele ut en velkomstpakker til nye innbyggere. Velkomstpakken består av en T-skjorte per familiemedlem og et gavekort per husstand. I tillegg får alle nye innbyggere diverse brosjyrer og nyttig informasjonsmateriell.

Kommunen har ikke delt ut slike pakker til nye innbyggere for 2015 og 2016 og disse inviteres nå til Herøyhallen under bolystdagene neste uke.

De fleste av våre innflyttere vil motta en invitasjon fra kommunen i posten en av de nærmeste dagene. På grunn av at det er vanskelig å få ut nøyaktige lister fra folkeregisteret ber nå kommunen om at alle som har flyttet til Herøy kommune kommer til Herøyhallen onsdag 16. mars under markeringen av innbyggerdagen. Arrangementet starter klokken 17. 30 og er åpent for alle. Innbyggerdagen er en feiring for alle innbyggerne i Herøy. Det vil bli servert internasjonal mat i regi av voksenopplæringen og frivilligsentralen. 

Det blir presentasjon av de ulike nasjonalitetene som er representert i skolen i tillegg til sang og musikk og appeller fra både elever og foreldre. Voksenopplæringen i Herøy vil bidra med ulike kulturinnslag.

Folketallet i Herøy kommune var per 1. januar 2017 på 1788 innbyggere og dette er en økning på 45 siden januar 2016.