Det finnes fremdeles en del veier i Herøy som mangler veilys og Herøyholmveien som går fra krysset til småbåthavna mot Prix er en av dem. Det har i mange år vært ulike veilysforeninger i sving med å få satt opp veilys på dugnad. I tidligere år ble en stor del av veilysene finansiert med å arrangere bingo, men dette har ikke blitt praktisert i de senere år.

Formannskapet vedtok 17. desember etter søknad å bevilge 209 613 kroner til nye områder med veilys i Herøy for 2013. Av disse midlene ble det bevilget inntil 60 375 kroner til Herøyholmveien. I tillegg må også beboerne i området ut med andelsbidrag får å få finansieringen på plass.

De to siste ukene har det pågått dugnadsarbeid blant en del av beboerne i området for å få opp veilysene før vinteren kommer. Mette Pedersen opplyser til Herøyfjerdingen at hun regner med at arbeidet er avsluttet i løpet av to uker.

- Etter dette må vi ha anlegget godkjent av godkjent elektriker og den jobben er det Jan Harry Edvardsen på Elektro & Kjøleteknikk som skal ta seg av, opplyser Pedersen.

Kommunalt tilskudd til flere
I tillegg til anlegget i Herøyholmveien ble det i formannskapsmøte den 17. desember 2013 også bevilget inntil 23 276 kroner til beboerne i Åsveien, inntil 66 750 kroner til Skolnesveien og inntil 59 212 kroner til Kirkåsveien.