Sak 197/06: Klage på vedtak om å tillate omdisponering av dyrka mark til camingplass – Arne Thoresen. Enstemmig vedtak: Søknad fra Arne Thoresen om midlertidig omdisponering av 15 dekar dyrka jord til bruk som campingplass på bårdsnummer 3 bruksnummer 11 i Herøy innvilges. (se egen sak tidligere)

Sak 198/06: Kommunedelplan fysisk aktivitet og naturopplevelser 2006 – 2009 Enstemmig vedtak: Herøy kommune vedtar rullering av prioriterte idrettsanlegg og naturmiljøanlegg i kommunedelplan for 2006 – 2009. Vedtaket fattes i medhold av kommunelovens paragraf 13

Sak 199/06: Forslag til retningslinjer for tildeling av pris unge kunstnere Enstemmig vedtak: 1. Herøy kommune deler fortrinnsvis hvert år ut en pris på 10.000 kroner til unge kunstnere som enten er bosatt i eller kommer fra Herøy.

2. Tildelingen, som også omfatter diplom, skjer i forbindelse med Herøydagan hvor ordføreren foretar overrekkelsen.

3. Formålet med prisen er å gi kunstneren inspirasjon og større mulighet til å videreutvikle seg, og skal være en honnør til personer som gjør en god innsats innen kunsten på en eller annen måte.

4. Prisen tildeles kunstnere i en alder opp til 30 år.

5. Prisen kan gis til kunstnere, filmkunstnere, forfattere, brukskunstnere, musikere, scenekunstnere og andre som tilfredsstiller kunstneriske krav.

6. Hvis prisen ikke blir utbetalt, kan formannskapet avsette beløpet for senere tildeling.

7. Begrunnet forslag på kandidater kan fremmes av enkeltpersoner, lag og organisasjoner.

Sak 200/06: Jon og Tor Brænden – deling av eiendom gårdsnummer 5, bruksnummer 4 Kjøper: Nord-Herøy samdrift Enstemmig vedtak: 1. Herøy formannskap som friluftsnemnd har ingen merknader til søknad fra Jon og Tor Brænden om deling av grunneiendom gnr. 5, bnr. 4 på Nord-Herøy. 2. Saken oversendes Plan- og utvikling for sluttbehandling.

Sak 201/06: Søknad om konsesjon på gårdsnummer 28, bruksnummer 2 til Liv Almendingen Stidahl, Leirsund Enstemmig vedtak: Det innvilges konsesjon på gnr. 28, bnr. 2 til Liv Almendingen Stidahl, Leirsund. Det settes som vilkår at eiendommen leies ut sammen med bnr. 4 og 6 til landbruksformål dersom det er interesse for det.

Sak 202/06: Opptrykk av felles brosjyre for HALD-kommunene Enstemmig vedtak: Herøy kommune går inn for videreføring av samarbeidet om felles markedsføringsbrosjyre for HALD-kommunene og bevilger kr. 33.000 til finansiering av felles brosjyremateriell. Beløpet belastes konto ”Tilskudd reiseliv”.

Sak 203/06: Forhøyelse av medlemskontingent – Helgelandskysten Reiseliv Enstemmig vedtak: Herøy kommune imøteser kravet fra Helgeland Reiseliv om å høyne satsen for kommunalt medlemsskap i Helgelandskysten Reiseliv i 2007 til kr. 47,- per innbygger. Det forutsettes av øvrige HALD-kommuner fatter positivt vedtak i samme ak.

Sak 204/06: Søknad om lån og tilskudd – Herøy-senteret AS Enstemmig vedtak: Herøy formannskap vil uttrykke tilfredshet med at næringslivet tilrettelegger tilbudet til befolkningen på en god måte. At noen satser og får det til innenfor bransjer som tidligere kunne virke meget risikobetont tilsier godt lederskap. For befolkningen er det viktig at det finnes en del spesialforretninger i kommunen. Etter en helhetsvurdering og med bakgrunn i ovenforstående bevilger formannskapet kr. 50.000,- til tiltaket.

Sak 205/06: NAV-organisering i Herøy kommune Vedtak: 1.Herøy formannskap oppnevner en arbeidsgruppe til å legge fram forslag til organisering av NAV-reformen i Herøy. Gruppen består av Helse-, sosial- og omsorgssjef, sosialleder, representant fra fagorganisasjonene. Trygdesjef og arbeidskontor inviteres til å delta i arbeidsgruppen.

2. Mandat: Arbeidsgruppen skal innen 1. juni 2007 urarbeide forsloag til innhold og organisering av NAV-kontoret i Herøy. Rådmannen rapporterer jevnlig til formannskapet om framdriften i arbeidet.

Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen orienterte om: - vannverket og pågående saker - åpning av gang- og sykkelvei fredag 26. januar