Problemet for Oddbjørn Lorvik er at han er nøyaktig dobbelt så gammel som Martin Abelsen, og forhandlinger om en form for alders-rabatt har så langt ikke gitt resultater.

Så da er det bare å begi seg i gang med trening.

- Et testløp rundt løypa for noen uker siden resulterte i 30 minutter, og det betyr at jeg har et stykke igjen, smiler Oddbjørn Lorvik når Herøyfjerdingen besøker ham rett før en treningstur.

Utgangspunktet er med andre ord ikke det beste for konkurransen Herøy vs. Vefsn: * Martin Abelsen (25) er en av helgelands beste fotballspillere og var blant Helgelands utvalgte da Rosenborg spilte mot et sammensatt lag fra Helgeland på Herøy stadion for noen år siden.

* Oddbjørn Lorvik (50) er langt unna en tidligere toppform, med (etter eget utsagn) noen kilo for mye på kroppen. Tid til trening er det så som så med med små barn og nytt hus.

Men - så var det altså en stor porsjon prestisje i dette, kameratene i mellom.

- Når jeg får et startnummer på meg eller konkurrerer på annen måte, så blir det fryktelig om å gjøre å vinne. Om det så er et slag ludo, handler det om å vinne, gliser Oddbjørn Lorvik videre.

Og i den psykologiske "krigføringen" de to duellentene imellom bruker Lorvik tidligere bedrifter for hva de er verdt, selv om han overfor Herøyfjerdingen er beskjeden.

Psykologisk "krigføring" Han har nemlig tidligere vært aktiv innenfor både sykling og skøyter. Blant annet kan han vise til en 5. plass i NM for gutter i sykling, og hvor senere proff-sykling Dag Erik Pedersen måtte se ryggen på Lorvik med målpassering.

- Får jeg et startnummer på brystet blir alt annet enn å vinne helt uvesentlig, sier Oddbjørn Lorvik.

Veddemålet kom i fjor da Oddbjørn og Martin Abelsen lette etter noe å konkurrere i. Da var det Oddbjørns kone Tanja foreslo Solheim Rundt, landeveisløpet som går under Herøydagan.

Og dermed var det gjort.

Vil ikke tape - Jeg føler at jeg har alle odds mot meg, men når det går prestisje i det så vil man jo helst ikke tape et veddemål, smiler Oddbjørn Lorvik.

Og nå kan herøyfjerdingene være med på å legge ytterligere press på Oddbjørn fram mot Solheim Rundt.

- Kanskje flere kan gjøre det samme, for uansett vil veddemålet føre til bedre helse, avslutter Lorvik.