Det gikk rimelig fort å få innarbeidet rutinene ved de nystartede vaskeriet ved Herøy ASVO på Flosta. 150 kjeledresser blir vasket per dag ved hjelp av to svære maskiner.

De skitne klærne fra oppdrettsgiganten på Hestøya blir tatt inn på nordsiden av ASVO, og lagt i vaskemaskinene i den såkalte ”skitne sonen”.

Ren og skitten sone Når de er rene kommer de ut i et annet rom som er karakterisert som ”ren sone”. Her blir klærne lagt pent sammen før de kjøres rene tilbake til Hestøya og byttet ut med skitne klær igjen.

Dette er innarbeidet og jungel-telegrafen har sendt ut meldinger om at nå kan private få vasket tepper og matter på Flosta.

- Vi har satt opp noen plakater og dette og de første ordrene fra private har for lengst kommet. Til og med hestedekke har med hell blitt vasket her.

Mattevask for bedrifter På ettervinteren overtok også bedriften agenturet til tidligere Seløy Vask på mattevask for butikker og bedrifter i Herøy.

Hver fredag bytter vi ut mattene hos de som er kunder hos oss, forteller Ragnhild Larsen og Aud Pedersen til Herøyfjerdingen.

Det er fire stykker som jobber på vaskeriet som har åpent alle hverdager fra klokken 07.30 til 15.00.