Varsel om ekstremvær

Sandsundvær med bølger

Herøy kommune har mottatt varsel om ekstremværet «Ylva» som gjelder spesielt for Helgeland, Salten og Ofoten. Onsdag kveld ventes økning til søraustlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 40-50 m/s. Alle oppfordres derfor til å se etter båter og sikre alle løse gjenstander.

Ekstremværet «Ylva» 
Onsdag kveld ventes økning til søraustlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 40-50 m/s. Vinden er ventet å minke torsdag kveld i sør, i nord først fredag morgen.

Troms: Torsdag morgen ventes økning til søraustlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 35-45 m/s. Vinden er ventet å minke fredag morgen.

Beskrivelse av værsituasjonen
Lavtrykk i Norskehavet og høytrykk over Kola-halvøya setter opp et kraftig sørøstlig vindfelt over deler av Nord-Norge. Med denne vindretningen ventes store lokale variasjoner i vindstyrke, og det kan forventes kraftige vindkast på 35-50 m/s i utsatte fjordstrøk og andre leområder. 

Konsekvenser
Det blir stor fare for innstillinger av flyavganger, båter og annen transport. Broer og fjelloverganger kan bli stengt. Det kan være farlig å oppholde seg utendørs. Det ventes uvanlig stor skade på bygninger, infrastruktur, strømnett og skog.

Trykk her for mer informasjon om ekstremvær.

Foto av Sandsundvær: Kristian Olsen

Annonser