Tidligere på dagen hadde tribunen til Herøy stadion fått på plass et fantastisk flott overbygg slik at publikum slapp å stifte bekjentskap med duskregnet som nesten kom som bestilt før kampstart.

Kampen startet med et stort overtak av hjemmelaget og laget burde hatt flere skåringer, men enten avverget en heldig og god keeper for Nordstarnda eller så gikk ballen utenfor mål. Kvarteret ut i omgangen fikk hjemmelaget endelig hull på byllen da Bjørn Sverre Aakvik stupheader ballen vakkert i mål etter et flott innlegg av Simen Abs. Hjemmelaget fortsatte å dominere sjansestatistikken uten at bortelaget knapt var over midtstreken. Mange trodde nok at det nå skulle løsne for hjemmelaget og at målene skulle rulle inn, men slik ble det ikke. Flere mål ble det ikke i første omgang og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Velfortjent heder til Inge Nils
I pausen benyttet leder I herøy idrettslag anledningen til å takke alle som har deltatt på dugnad for å lage tak over tribunen. Hun trakk spesielt fram den innsatsen Inge Nils Sandvær hadde gjort med å tegne og utforme taket. Han fikk den flotte Herøy IL-drakten og en T-skjorte som klubben har fått laget i samarbeid med sin gode hovedsponsor Marine Harvest. I tillegg fikk han selvsagt også sesongkort for resten av hjemmekampene både på Herøy og Dønna.

Utligning
Hjemmelaget fortsatte å styre kampen i andre omgang, men fem minutter ut i omgangen hadde Nordstranda en stor mulighet til å utlikne. Hjemmelaget hadde like etterpå en stor sjanse til å øke ledelsen da Espen Lian kommer alene med keeper etter å ha blitt spilt fri av Henrik Anfindsen, men til hjemmesupporternes store fortvilelse redder keeper.

Midtveis i omgangen skjer det som ofte skjer når et lag dominerer spillet uten å få omsatt sjansene i mål. Nordstranda får en av sine ytterst få sjanser i kampen og klarer å sjokkere med en utlikning som nok føles blodig ufortjent for alle tilskuerne på Herøy stadion.

Hjemmelaget fikk seg en vekker og klarte å mobilere til en skikkelig sluttspurt og halvveis i omgangen setter en god Espen Lian ballen i mål etter et innlegg av Simen Abs. Lian hadde tidligere i kampen hatt mange store sjanser og det utløsende målet føltes nok derfor ekstra godt.

Godt skudd
Ikke lenge etter 2-1 målet klinker Espen Lian inn sitt andre mål i kampen fra distanse og kampen ender derfor 3-1.