- Direkte kabel gir større stabilitet, større hastighet og mulighetene som ligger i alle de framtidige løsningene som kommer.

I dag har vi TV, internett og IP-telefoni, men et alarmsystem tilknyttet en alarmsentral er blant de tingene som kommer. For å nevne noe, sier Jørn Henriksen i Noraxess til Herøyfjerdingen.

10 – til 100 Mb
Syns du det er vanskelig å forholde deg til uttrykkene som brukes for å sammenlikne hastighetene på nettet, kan kanskje dette hjelpe:

Noraxess tilbyr hastigheter fra 10 Megabit og opp til 100. Dette blir både opp- og nedlastighetshastigheten.

De aller fleste har i dag en hastighet på 2 Megabit, og det gir en opplastingshastighet på bare en halv Megabit.

Fordeler
- Har man ungdommer i huset som bruker nettet til spill, vil disse ofte oppleve hakking. Det kommer av at ikke opplastingen av signalene er like raske som nedlastingen.

Mange opplever nok også at det går tregt å sende vedlegg og bilder. Det er fordi opplastingshastigheten er dårlig, sier Jørn Henriksen.

Valgfrihet
Med Noraxess sine løsninger i huset får du også stor grad av valgfrihet da du kan velge en rekke ulike pakker med kanaler.

- Du kan leie en film på sekundet ved hjelp av fjernkontrollen eller mobilen, og nedlastigheten skjer mens du ser filmen.

Tusenvis av filmer
Du kan også søke i et arkiv med flere tusen filmer, og leien av filmen (30 – 50 kroner) kommer på neste regning.

Dessuten kan du ta opp programmer samtidig fra opp til åtte ulike kanaler, mens du selv ser på den niende kanalen, sier Henriksen og fortsetter.

Og du kan gjøre opptak på tuneren heime mens du er sitter på toget inn til Oslo på ferie. Dette gjør du enkelt via en app på mobilen. Eller du styrer dette via en nettside på PC’en.

Se samme opptak på flere tunere
Har man to tunere, for eksempel en i stua og en i kjelleren, kan du se opptaket som du gjorde på hvilken som helst av de to tunerne, sier Jørn Henriksen.

Du vil også kunne programmere tuneren for opptak en hel uke i forkant.

Opptakene gjøres på et sentralt sted og ikke på tuneren. Det betyr at dersom tuneren ryker, vil du likevel ha opptaket bevart.

Prisen for en tuner ligger på 1500 kroner og vil være en engangs-utgift.

Flere muligheter kommer
- Dette er bare noen av dagens muligheter, men utviklingen skjer i stor fart og det kommer stadig flere muligheter.

Med fiberkabalen er du klar for alt som kommer, avslutter Jørn Henriksen.