Det ble en smule diskusjon omkring punkt tre i rådmannens innstilling til videreføring av avtalen med veterinær Sverre Seierstad.

Der heter det nemlig at kommunestyret stiller som betingelse at Seierstad flytter til Herøy kommune innen 31. oktober og etablerer sitt utgangspunkt for tjenesten herfra.

Dette reagerte Leiv Rygg (SV) på. - Kan vi kreve at noen skal bo hos oss? Har vi hjemmel for det, spurte han. Og fikk svar fra rådmann Roy Skogsholm.

Beredskap viktigst - I møter med veterinær Seierstad har vi blant annet diskutert hva som er mest formålstjenlig, og vi har konkludert med at bosted i Herøy er best. Dette gjelder blant annet på grunn av utrykning ved sykdom. Det betyr at det er beredskapet som er saken og ikke bosted og hvor man skatter, svarte rådmann Skogsholm.

Leiv Rygg foreslo en endring i punkt tre som lød slik at "kommunestyret stiller som betingelse at veterinæren etablerer sin tjeneste med utgangspunkt i Herøy". Altså ikke noe krav om flytting.

Men rådmannen hadde et (nesten) samlet kommunestyre bak seg under avstemmingen. Ryggs forslag fikk kun hans egen stemme.