Å ta idrettsmerket er en fin måte å holde seg i form på. Kravene varierer i de ulike aldersgruppene, og forhåpentligvis er de satt såpass høyt at de fleste må trene for å klare dem. Idrettsmerket ble innstiftet den 29. mai 1915 på et fellesmøte i Norges Riksforbund for idrett. 

I Herøy har det gjennom flere år vært år en fast gjeng som har møttes på Herøy stadion for å gjøre ulike øvelser for å ta idrettsmerket. Det er Laila Furu Vold og Rita Larsen som har stått i bresjen for disse samlingene, og nå har de endelig kommet i gang igjen etter at det meste har vært utsatt på grunn av pandemien.

Torsdag 26. august ble det delt ut to idrettsmerker i gull til Jorun Hov og Kristin Grande og ett idrettsmerke i sølv til Alf-Rune Olsen. Randi Hansen fikk også idrettsmerke i bronse som gjelder for 2019, da dette ikke ble utdelt i fjor på grunn av pandemien.

Møtes på torsdager
I år har det vært 8-10 personer som har møttes, men det er fremdeles ikke for sent å møte opp for å ta idrettsmerket. Neste mulighet er torsdag 16. september kl. 19.00.

Trykk her for å lese mer om idrettsmerket i regi av Norges idrettsforbund.