Prosjektleder Stig Neraas i prosjektet "Økt bosetting" ber alle som har planer om husbygging i Herøy kommune om å ta kontakt med han på telefon 941 50 812 eller på epost stig.neraas@heroy-no.kommune.no .  Første søknadsfrist for 2014 er 24. mars og andre søknadsfrist er 24. september.

Det er viktig å påpeke at det er kommunen som søker Husbanken om tilskudd på vegne av husbyggerne. Alle interesserte må derfor be om et møte slik at de får vurdert sine planer.

Herøy kommune er en av 12 kommuner i Norge som er valgt ut til å være med i regjeringens satsning, Boligetablering i distriktene. Tilskudd skal primært gis til bygging av nye boliger, men kan i særlige tilfeller gis til prosjekter med rehabilitering eller ombygging til boliger.

I Herøy er det besluttet at det kan søkes om et fast tilskudd til boligbygging på kr. 250.000.- for 2014. Ved bygging av bolig med utleieenhet kan det i tillegg gis tilskudd med kr. 80.000.- for hver leilighet. Det kan også søkes om kr. 50.000,- i tilskudd for bygging av hybelleilighet i eksisterende bolig. For at tilskudd skal bli gitt må boligprosjektet være avsluttet innen tre år. Tilskuddet forvaltes av kommunen og blir utbetalt til boligbyggere når byggeprosjektet er avsluttet.