Under perfekte spilleforhold på nydelige Herøy stadion som for anledningen var ekstra klargjort med nytt dekke på tribunen og flunkende nytt stadionur fikk de rundt 90 betalende oppleve en fotballkamp som inneholdt det meste man kan forvente seg.

Første omgang var forholdsvis jevnspilt og startet med at spillet bølget en del fram og tilbake uten de helt store sjansene. Hjemmelaget hadde en del halvsjanser, men et bevegelig og godt bortelag sørger for at målene uteblir. Etter rundt en halvtimes spill dro Jørgen Hågensen seg elegant forbi to spillere før han satte ballen nydelig i mål fra rundt 18 meter. Skåringen kom etter godt spill på venstre side der guttespilleren Jan Kristian Pedersen hadde et flott raid før han spilte ballen videre til Jørgen. Hjemmelaget hadde etter målet flere fine kombinasjoner uten at det ble flere mål.

Siste kvarteret av 1. omgang skjedde det mye og på bare tre minutter snur Hulløy kampen. Anders Karlsen satte først ballen i mål på en flott heading og bare tre minutter senere setter Erik Anders Sæter ballen i mål på kort hold på et presist slått innlegg. I denne perioden var forsvaret til hjemmelaget litt ukonsentrert samtidig som Hulløy spilte godt og var effektive. Helt på tampen av omgangen fikk Inge Johansen på Hulløy sitt andre gule kort etter i å ha sparket ned en spiller på hjemmelaget og ble dermed utvist. Lagene gikk til pause på stillingen 1-2.

Andre omgang startet friskt og omgangen er knapt kommet i gang før guttespilleren Leonard Theiman header inn utligningen på et flott slått innlegg fra Sondre Hansen. Hjemmelaget fortsetter å kjøre kampen og drøye kvarteret ut i omgangen går hjemmelaget opp i ledelsen da Jan Kristian Pedersen skårer på et flott skudd fra rundt 16 meter, også han guttespiller. Kampen leverer fremdeles i høyeste grad og like etter at Jørgen Hågensen etter 79 minutters spill er nær ved å sette inn enda et mål for hjemmelaget reduserer Hulløy til 3-3. Hjemmelagets forsvar sover i denne situasjonen etter at det blir satt raskt i gang fra keeper og ballen blir slått i bakrom. Resultatet føles nok svært ufortjent for både spillere og hjemmepublikumet.

Hjemmelaget fortsetter imidlertid å kjøre kampen og bare to minutter etter skåringen header Henning Karlsen ballen i mål etter et presist innkast av Mads Knutsen som nettopp var kommet innpå. De presise og lange innkastene til Knutsen har vært et kjent våpen i mange kamper. Hulløy kaster fram alt de har i sluttminuttene og det er derfor spenning i kampen, men rundt tre minutter på overtid kommer avgjørelsen og nok en guttespiller tegner seg på skåringslista. Denne gangen er det Erling Jarl Olsen som skårer sikkert etter at han kommer alene med keeper etter å ha blitt spilt gjennom.

Flott stadion
Dugnadsånden i Herøy idrettslag er stor og Herøy stadion har som tidligere omtalt fått et nytt flott tak over tribunen og i den siste er også dekket på tribunen blitt skiftet på dugnad. I dagene før kampen ble det også satt opp et nytt stadionur som er sponset av Helgeland Sparebank. Det er også kjøpt inn nytt lydanlegg og egen speakerbu er under oppførelse, men dette ble dessverre ikke klart til kampen. Med alle de oppgraderinger som er gjort i sommer framstår nå Herøy stadion som virkelig flott.

- Jeg må rette en stor takk til alle som har bidratt på dugnad. Det er fantastisk at vi har fått til alt dette og vi er også så heldig at vi har et fantastisk næringsliv med hjørnesteinsbedriften Marine Harvest i spissen som støtter oss i det arbeidet vi gjør, sier kampens speaker og leder i Herøy idrettslag Kirsti Iversen .

En lokal jury kåret disse tre spillerne til de beste på hjemmelaget:

Henning Karlsen (1 poeng)
Leonard Theimann (2 poeng)
Jørgen Hågensen (3 poeng og kampens beste spiller)

Herøy/Dønna har hatt en meget god start på høstsesongen og står med to seire og en uavgjort på de tre siste kampene. Laget ligger nå på 3. plass på tabellen med 24 poeng, samme som Grane som ligger på 2. plass med en kamp mindre spilt.