- Vi har satt 1. juni som åpningsdato for Seløy Kystferie, så nå jobber snekkerne for harde livet, forteller Trond Olsen til Herøyfjerdingen.

Turistsesongen står for døra og Seløy Kystferie vil med sine seks leiligheter, hver med seks liggeplasser, kunne ta unna det man håper og tror kan bli en turiststrøm ut til Herøy.

Høy standard - Hver av de seks leilighetene blir på mellom 50 og 60 kvadratmeter og vil være koselig møblert og inneholde eget kjøkken, bad, TV og trådløst internett, for å nevne noe.

- Det blir dessuten fellesrom midt i bygningen med blant annet boder, tørkerom og badstu med dusj.

- Hver leilighet vil disponere egen båt. På balkongene kan turistene slappe av og nyte utsikten mot sjøen, fjellene De syv søstre og Dønnamannen, forteller Trond Olsen entusiastisk.

Seløy Undervannsservice AS ble stiftet her i de samme lokalene i 1987 og det er de to gründerne Torbjørn Hansen og nettopp Trond Olsen som har bygd opp selskapet til en suksessbedrift.

I dag har Seløy Undervannsservice 32 ansatte, og hadde i 2005 en omsetning på 43 mill. kroner.

Skjærgårdsopplevelser I fjor flyttet Seløy Undervannsservice base til Hestøya (fortsatt i Herøy). Gunn og Trond Olsen har nå kjøpt anlegget for å starte dette private tiltaket.

Lokalene til Seløy Kystferie vil 1. juni framstå som totalrenoverte og de to idémakerne har investert mellom to og tre millioner kroner i turistanlegget.

Og med en jobb som handler om oppdrag både under og på sjøen, satser Trond Olsen og kona Gunn på å tilby turistene ulike typer skjærgårdsopplever.

Det gjelder både sjarkfiske, kajakkpadling, dykkerturer, havrafting og annet.

Videre utbygging Og det slutter ikke her. Ekteparet Olsen har planer om et byggetrinn 2, dersom Seløy Kystferie utvikler seg bra.

- Da satser vi på å bygge fire sjøboder til, hver på 50 kvadratmeter. Alle kommer til å ha hems, avslutter Trond Olsen.