I hjertet av Helgeland blant trollfjell og sagn, finner du Turid Grov Glasskunst AS. Sandnessjøen, Alstahaug kommune, er tilholdsstedet for glassverkstedet og butikken. Inspirasjonen til glasskunsten hentes fra de mange naturopplevelsene som finnes på Helgelandskysten. Øyhopping, kajakkpadling og fjellturer i ”Syv Søstre” for å nevne noe. Huset hennes på Myken er fristedet, og også der har hun laget et lite galleri.

Siden 2006 har hun til daglig jobbet fulltid med glass. Hun har bygget opp sin egen bedrift og verksted/atelier i gågata i Sandnessjøen. Her er det utstillinger. Våren 2011 kjøpte hun næringseiendommen hvor hun har skapt sin arbeidsplass. Per dags dato driver hun to glassverksteder. For større oppdrag, jobber hun fra sitt atelier i privatboligen.

Lagt sitt hjerte til Helgeland
Turid Grov sier til Herøyfjerdingen at hun synes det er ærefullt å bli spurt om å bli herøydagskunstner.

- Jeg har lagt mitt hjerte til Helgeland og er utpreget Helgeland-ambassadør. Jeg liker naturen og stilen til folket, dette til tross for at jeg ikke har den “rette” dialekten. Presenterer meg ofte som: “Jeg er en stril i fra Helgeland! Sann!”

- Senest i fjor sommer hadde jeg utstillinger både i Balestrand (Sogn og Fjordane) og Bekkjarvik (Hordaland). I intervjuer blir det ofte spørsmål om hvor jeg kommer fra. Derfor det lille stevet mitt om Lindås-strilen fra Helgeland. Utstillingen fra Balestrand endte også som innslag i Norge Rundt på NRK sist høst. Så jeg kaller meg med rette for en Helgeland-ambassadør. Jeg har lokket mange søringer opp hit og lobbyvirksomhet for Helgeland er jeg dyktig på når jeg er på farten med glasskunsten min utenfor regionen, sier Turid.

Større glassbilder
- Til utstillingen under Herøydagan vil jeg lage noen større glassbilder som blir laget spesielt for anledningen, sier årets Herøydagskunstner Turid Grov.

Bakgrunn:
F.1965, fra Lindås i Lindås kommune (Hordaland). Utdannet adjunkt. Jobbet 18 år i ungdomsskolen Sola kommune(Rogaland), Alstahaug kommune (Nordland). Eier og driver Turid Grov Glasskunst AS i gågata Sandnessjøen, Nordland. Stiftet 2002, gjort om til AS i 2008. Autodidakt glassbakgrunn, og teknikken Turid bruker er over 4000 år gammel og stammer fra det gamle Egypt. Hun lager brukskunst, og har utsmykket både for det offentlig og private og deltar på utstillinger.

Les mer om årets herøydagskunstner og se mer av glasskunsten ved å gå inn på www.turidgrov.no eller på Facebook: Turid Grov Glasskunst

Les mer om årets Herøydager på www.heroydagan.no