"Han lovet meg en ring, i Zansibar, i Zansibar hvor er nå det?"

Tonene er kjente for beboerne på Herøy Omsorgssenter og de synger gjerne med. For det er husfest med god mat og et velklingende husband i hjørnet av den store stua.

- Det er et par år siden sist vi arrangerte husfest, på grunn av de omfattende restaureringsarbeidene som har foregått.

- Nå var det på tide. Med oss har vi damene i Røde Kors besøkstjeneste og en aktiv komité med ansatte som har satt det hele i sving, forteller leder på Herøy Omsorgssenter Wenche Jørgensen til Herøyfjerdingen.

Det er fredag ettermiddag og i stua på omsorgssenteret er det laget til langbord med levende lys. Rundt bordene sitter pent pyntede beboere og pårørende på besøk som nettopp har satt til livs en flott middag.

Finnbiff med øl og vin til  - Og vi har kokkene Janne Nilsen og Geir Wold med på laget, så i dag har vi servert binnbiff med øl og vin til. Til dessert blir det bløtkake og kaffe med en liten likør til, for de som ønsker det, sier Wenche Jørgensen videre.

Magnhild og Odd Jakobsen var blant deltakerne på festen og de er klare på slike fester er viktige.

- Festen er alle tiders. Slike stunder betyr alt for beboerne og det er derfor veldig viktig at vi har slike arrangementer, sier de.

Viktig arrangement - Også jeg tror at det er viktig med slike arrangementer, men derssverre blir det nok lite med dansing med slike bein som jeg har, ler Marie Bonsaksen og tar imot bløtkaken som sendes rundt bordet.

- Jeg liker musikken og sangene, legger hun til.

Og musikken besørges av "Auskaran med Iren".  Bak navnet skjuler det seg Geir Wold, Arve Opland, Tor Einar Olsen, JIm TUstervatn og Iren Heggelihaugen.

"Marina, Marina, Marina, se opp for forelskede menn..."

...lyder det videre fra "Auskaran" mens deltakerne på festen enten synger med eller koser seg med kaffe og bløtkake.

I det vi lister oss ut i høstmørket og forlater den trivelige stemninga hører vi jammen også en god gammel Dr.Hook-låt.