Damene i Herøy Husflidslag har de siste årene arrangert god gammeldags kafé i «fjøset» på bygdesamlinga to ganger i året. Da stiller de opp og baker og serverer flatbrød og andre godsaker fra kaféen inne i «fjøset». 

Dette er en hyggelig avveksling for mange og det er tydelig at det er mange som setter pris på dette tiltaket. Nytt av året var at det også ble stekt pizza i steinovnen ute på tunet. 

Salget var som vanlig godt og det ble også solgt en god del lodd. Pengene som kommer inn til husflidslaget blir i hovedsak brukt til å leie inn kursholdere.

Godt fornøyd
Anne Lise Gjengaar i Herøy Husflidslag sier hun er godt fornøyd med kaféen, men tar selvkritikk på at den kunne vært litt bedre annonsert.

- Det var litt mindre folk denne gangen og dette skyldes nok at vi har tatt litt lett på annonseringen. Neste gang vil vi også starte litt tidligere med bakingen slik at vi får bakt opp litt før folk kommer. Vi har også planer om å flytte bordene på den sida som det er vinduer slik at det blir litt koseligere, sier Gjengaar.

Håper på flere medlemmer
Herøy Husflidslag har 11 medlemmer, men de håper at de kan bli flere etterhvert.

- Vi møtes annenhver mandag på storstua på Herøy omsorgssenter klokka 19.00. Det er bare for flere å møte opp. Det er jo mye som havner inn under husflid og man trenger selvsagt ikke å være utlært før man begynner. Vi er jo med for å hjelpe hverandre og ha det trivelig, sier Anne Lise Gjengaar.

Oppskrift på flatbrød
Dersom dere har lyst til å prøve dere på hjembakt flatbrød har vi oppskriften til dere her. Mye av hemmeligheten bak godt flatbrød ligger nok i bearbeidingen av deigen og bruken av kjevlet.

  • 6 dl vann
  • 5 dl sammalt hvete fin
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl byggmel
  • 1 ts salt