Lørdag formiddag inviterte damene i Herøy Husflidslag til god gammeldags kafe i "fjøset" på bygdesamlinga. Dette var en hyggelig avveksling og en kunne neste kjenne at man gikk tilbake i tid når man kom inn i den gamle fjøsen på Herøy Bygdesamling. Til lyden av gamle slagere fra en platespiller med ekte vinyl gikk praten livlig blant de frammøtte. Vi fikk innblikk i hvordan det bakes lefse og flatbrød og det så ut som smaksprøvene falt i smak. Egen kafe var det også der det ble solgt mye godsaker.

Anne Lise Gjengaar er godt fornøyd med tilslutningen og opplyser at hun anslår at det var rundt 100 små og store innom i løpet av de timene de hadde oppe.

- Vi fikk solgt rubbel og bit og hadde også et godt loddsalg og vinnerne vil bli kungjort senere. Overskuddet går til Herøy Husflidslag og vil i hovedsak bli brukt til å leie inn kursholdere, sier Gjengaar.

Oppskrift på flatbrød
Dersom dere har lyst til å prøve dere på hjembakt flatbrød har vi oppskriften til dere her.

- Hemmeligheten ligger nok i bearbeidingen av deigen og bruken av kjevlet, avslutter Anne Lise Gjengaar.

  • 6 dl vann
  • 5 dl sammalt hvete fin
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl byggmel
  • 1 ts salt

Vi kan skrive under på at hjemmebakt smaker mye bedre en det man får på butikken.