Herøys egen tusenkunstner, sveiser og platearbeider Inge Nils Sandvær har på oppdrag av Herøy idrettslag konstruert et tribunetak som det nok ikke er så mange som kan skilte med. Takkonstruksjonen er utarbeidet i aluminium med taktekke av Lexan polykarbonat. Lexan kjennetegnes med høy slagfasthet (ca. 250 ganger sterkere enn glass), lav vekt og er like gjennomsiktig som glass. Inge har tidligere gjort seg bemerket med andre spektakulære konstruksjoner med blant annet i tilbygget til blomsterbutikken Etcetera på Herøysenteret.

Arbeidet med tribunetaket har foregått på dugnad og det er ikke få skruer som er blitt skrudd inn de siste dagene. Søndag formiddag ble de siste seksjonene løftet på plass og skrudd fast og dermed var taket på plass til kampen mot Nordstranda som begynte søndag ettermiddag. En kamp som hjemmelaget forøvrig vant meget fortjent 3-1.

Taket er blitt riktig så vakkert med eget navneskilt og kommunevåpen på plass.

Litt "småpusk" igjen
Enda gjenstår det en del arbeid, men dette er småtterier i forhold til det som allerede er utført. Det innkalles derfor til dugnad mandag ettermiddag kl. 17 og da er det bare å møte opp.

- Jeg vil nok også ta meg noen turer i de nærmeste dagene og få alt skikkelig ferdig, sier Inge Sandvær.

- Tribunetaket har en kostnadsramme på 370 000 kroner og vi har søkt Marine Harvest fondet om støtte og har selvsagt store forhåpninger om at vår fantastiske hovedsponsor vil være med på å støtte dette flotte tiltaket. Ellers er jeg svært ydmyk og imponert over den fantastiske dugnadsviljen vi har i idrettslaget. Det er imponerende at så mange har brukt både kvelder og ikke minst helga for å taket ferdig til kampstart søndag. Regnet som kom i ettermiddag kom jo nesten som bestilt, sier leder i Herøy idrettslag Kirsti Iversen.

Stadionur og lydanlegg
- Det er 25 år siden Herøy stadion ble bygd og vi har i år satt i gang en skikkelig innsats for å få oppgradert og vedlikeholdt stadionanlegget. Taket er nå på plass og det er også kjøpt inn et stadionur med resultattavle som skal settes opp i nær framtid. Et etterlengtet lydanlegg skal også monteres i nær framtid, avslutter Iversen.