Fra Fiskeridepartementet stilte Karianne Oppsahl, tidligere statssekretær - nå politisk rådgiver. Men hun er den som har håndtert denne saka i fraværet til fiskeriminister Helga Pedersen.

Med på gårsdagens møte var også representanter for Kommunaldepartementet.

Dette både på grunn av de økonomiske og ikke minst samfunnsmessige negative konsekvenser en eventuell nedlegging på Hestøya vil få for hele regionen.

Også Nordland Fylkeskommune og ordførerne i nabokommunene til Herøy deltok i delegasjonen. Dermed hadde Herøy kommune mobilisert kraftig foran dette møtet.

Fikk lagt fram budskapet - Vår hensikten med møtet i går var å få lagt fram konsekvensene av en eventuell nedlegging av Marine Harvest sitt lakseslakteriet i Herøy. Og det fikk vi gjort.

- Ettersom Fiskeridepartementet skal i møte med Marine Harvest i neste uke, var det viktig for å oss å komme med innspill som departementet kan ha med seg i møtet, sier ordfører Arnt Frode Jensen til Herøyfjerdingen.

Ordføreren legger til at han kjenner det politiske systemet så pass godt at han ikke ventet å få noen signaler fra departementet under møtet.

- De ønsket kun å ta inn over seg vår informasjon, sier Jensen.

Samle alle gode krefter - Nå er det viktig at vi samler alle gode krefter for å redde arbeidsplassene. Alle må stå på. Dette er en kamp vi bare er nødt til å vinne, sier han og legger til at dette er den vanskeligste saka han har hatt i hele sin lange periode som ordfører.

Han sier videre at også Nordland Fylkeskommune jobber få å få fram konsekvensene ved en nedlegging av slakteriene enten i Halsa i Meløy eller i Herøy.

Ledelsen i Marine Harvest Norway skal, etter det ordføreren kjenner til, treffe sin avgjørelse om nedlegging i enten Herøy eller Meløy i løpet av den første uka i mai.

Møtte fiskeriministeren Ordfører Jensen sier videre at han i forbindelse med osloturen tirsdag fikk anledning til å snakke med fiskeriminister Helga Pedersen.

- Og jeg vil holde tråden med henne framover om denne saka, avslutter Jensen.

Torsdag ettermiddag skal formannskapet behandle den vanskelige saka i et ekstraordinært møte.