De tre MOT-elevene tok de folkevalgte med på en historie om en bru som manglet rekkverk, der stadig flere ungdommer falt i elva. Man klarte å redde noen, men det var mange som ikke kunne reddes og fortsatte nedover elva og gikk tapt. Ikke før det var noen som fant ut at de måtte gjøre noe med rekkverket på brua og dermed årsaken til problemet ble saken bedre. Denne historien belyste viktigheten av forebyggende arbeid for våre ungdommer og var nok kanskje også et lite spark til de folkevalgte om å satse mer på slike tiltak i kommunen.

MOTs visjon er et varmere og tryggere samfunn der det vektlegges følgende verdier:
- MOT til å leve
- MOT til å bry seg
- MOT til å si nei

Prinsippene til MOT bygger på at man skal arbeide i forkant, se hele mennesket, forsterke det positive, bruke ansvarlige kulturbyggere til å inkludere andre.

MOT ble stiftet av norske toppidrettsutøvere i februar 1997 av Johann Olav Koss og Atle Vårvik, Rune Bratseth og Dag Otto Laritzen. Ideen til MOT kom allerede like etter OL i Lillehammer 1994 og initiativtakerne var Johann Olav Koss og Atle Vårvik. MOT har siden vokst til å bli en organisasjon som samarbeider med ca 300 skoler og når 65 000 ungdommer over hele Norge. Det gjennomføres over 15 000 MOT-møter på rundt 300 skoler hvert år, og MOTs ildsjeler bruker årlig 30 000 timer i klasserommet.

Verdifulle ildsjeler og signalbærere
“Signalbærere med MOT” for sitt lokalsamfunn vil i praksis si at disse ungdommene har blitt valgt ut fra sin skole eller kommune fordi de er ekstra gode på å vise MOT.Sentralt i MOT er også deltakerne vurdert slik at de tror de vil bli en verdifull ildsjel og "signalbærer" for sine lokalsamfunn i årene som kommer.

På MOT sine nettsider kan man lese at tiltaket er rettet mot ungdom i alderen 16-25 år, som er rekruttert fra MOT-kommuner rundt om i Norge. Disse ungdommene er fyrtårn på gode holdninger i sine lokalsamfunn og skal forsterke trygge lokalsamfunn i fremtiden. Det skal være en investering for ordførere og rådmenn å sende ungdommer til MOT-camp der hensikten er å skape varmere og tryggere oppvekstmiljø.

Skoleringen av signalbærere med MOT består av en 4-dagers opplevelse med ulike aktiviteter.Blant annet får hver enkelt ungdom under kurset en egen livsveileder der de sammen reflekterer om verdier og fremtiden. Samlingen inneholder både inne- og uteaktiviteter og deltakerne får ulike utfordringsøvelser innenfor ledelse.

Støtte fra Marine Harvest
Lise Theimann er sammen med Kirsti Iversen MOT-koordinatorer på Herøy skole. Lise forteller at MOT-nbcampen som de tre elevene fra Herøy deltok på i Trondheimen i høst har blitt mulig på grunn av støtte fra Marine Harvest.

Les mer om MOT på deres hjemmeside.
Trykk her