Her beskriver kunstneren selv utstillingen:

«Krig, undertrykkelse og fattigdom tvinger mennesker på flukt. Historien viser at dette er et tidløst fenomen sammen med brutaliteten og smerten.

I dag står vi midt oppe i den største flyktningestrømmen siden 2. verdenskrig. Denne situasjonen er også i stor grad et resultat av Vestens intervensjon i Midtøsten og Nord-Afrika. Vi berøres alle av det som skjer, og vi må ta vår del av ansvaret.

Den globale elendighet opptar meg. Og jeg ønsker å delta i samfunnsdebatten med bildene mine.

I løpet av de siste 15 årene har det samlet seg opp mange malerier og kulltegninger hvor tema og motiv knytter seg til okkupasjon, invasjon, krig, undertrykkelse, fravær av menneskerettigheter og etter hvert også naturinngrep og klimaendringer. De menneskelige lidelsene er ufattelige.

Mine egne livsprosesser gjenspeiler seg i bildene. Kvinneskikkelser i alle mulige varianter blir derfor ofte gjennomgangsfigurer. I denne utstillingen representerer de stor styrke, sammen med sorg og smerte. Rett og slett det å være menneske.»

Hjertelig velkommen!

Tone Toft (f.1953) er oppvokst i Rana og utdannet cand.mag. Mange år som spesialpedagog og arbeid med funksjonshemmede har satt dype spor. De sårbare og undertrykte står henne nær – og engasjement og erfaring videreføres i bildene.

Sommeren 2004 overtok hun sammen med Bjørn Økern den nedlagte skolen på Brasøy. I dag er «BrasøyGalleriet Kunst og Kulturverksted» en realitet, hvor utstillinger, malerverksted og kreativ utfoldelse finner sted

www.tonetoft.no
tonetoft1@gmail.com

På bildegalleriet under ser dere flere bilder fra utstillingen.