- Dette er nok dyr som har gjort seg turer innom kirkegården, ja, sier leder i grunneierlaget, Kornelius Dahl, til Herøyfjerdingen.

Vi treffer jegerne som søndag reagerte rask på henvendelsen fra sekretær i viltnemnda Karsten Vang om uttak av rådyr.

Har liten effekt Bakgrunnen er at rådyrene tar seg inn på kirkegårdene og spiser av kranser og blomster rett etter begravelsene.

Dyrene ble skutt søndag i nærheten av skolen. Men ingen av jegerne vi traff rett etter at dyrene var felt tror dette vil ha noe stor effekt.

- Det er bare høyere gjerde som hjelper. Når forholdene blir dårlige og det blir lagt ut mat for dyrene på kirkegårdene, så er det bare gjerde som hjelper.

Lett fordøyelig mat Og rådyrene er spesielle, fordi de helst spiser lett fordøyelig mat - som knoppene på roser.

Så dette uttaket av fire rådyr har lite effekt, mener Dahl.

Kan det være aktuelt å ta ut flere dyr? - Jakta varer bare fram til og med lille julaften, så det må jo i tilfelle bli da.

Så lenge ungene er på skolen kan vi selvsagt ikke jakte i området, sier Kornelius Dahl videre.

Noen hevder at det er alt for mye rådyr i Herøy. Hva sier du til det? - Da må jeg spørre om hva de legger til grunn for å mene det. I forhold til forvaltningen er det ikke for mye.

Vi tar ut rundt 100 dyr hvert år, sier Dahl.

Så blir det også uttalt at vi ikke burde ha rådyr i Herøy. At dyrene ikke hører naturlig heime her. Hva sier du til det?

- Da må det være noe galt et sted når man ikke tåler andre dyreslag i kommunen.

Rådyr er jo et slag som finnes over alt i landet, avslutter Kornelius Dahl.

Det hører med til historien at det søndag også måtte avlives et rådyr som var skadet etter å ha blitt påkjørt av bil på Nord-Herøy.