- Interessen for alternative behandlingsformer startet mens jeg bodde i Oslo for noen år siden. Jeg gikk på ulike messer og slik utviklet det seg videre, forteller Trine Reday Braseth til Herøyfjerdingen når vi besøker henne i Brasethgården.

Nylig hjemkommet fra Gran Canaria hvor hun har jobbet som soneterapeut og med massasje ved senteret ”Healing Hands” – et senter med ulike alternative behandlingstilbud.

”Reiki” Mens hun bodde i Oslo (2003) studerte hun på et akademi for Bio-Fysiologi i Bærum for å lære soneterapi, klassisk massasje og den japanske behandlingsformen ”Reiki”. Samtidig som hun studerte jobbet hun litt ved siden av for å få erfaring.

Med de behandlingsformene hun kan tilby kan hun behandle ulike lidelser, forteller hun. - Mange ønsker å få behandling for muskelproblemer, kanskje spesielt rygglidelser, sier den engasjerte herøykvinnen. Og fortsetter:

Positive tilbakemeldinger - Soneterapi renser kroppen og påvirker kroppens naturlige helbredelses-system. Kroppen får tilført ny energi gjennom behandlingen.

Massasjen er klassisk massasje for å løse opp i spente og slitne muskler, mens ”Reiki” er en type healing som ofte bare kan være avslappende for folk. Gjennom behandlingen prøver jeg å kanalisere energi. Hva denne blir brukt til avhenger mye av den som ligger på bordet, forteller Trine.

Og Trine har merket at folk stadig blir mer opptatt av å ta vare på egen helse, og det mener hun er bra.

- Folk er blitt stadig mer opptatte av egen velvære og alternative behandlingsformer. Mer enn hver tiende nordmann har oppgitt at de bruker denne type behandling, uttaler Trine Reday Braseth som også forteller at hun gjennom sine år på Gran Canaria har fått veldig positive tilbakemeldinger fra folk hun har hatt på behandlingsbordet.