I morgen tirsdag 18. august trer vinter-rutene for hurtigbåten på herøysambandet  verk.
 
Og det er ruter hvor Fylkeskommunen helt har oversett Herøy kommunes innvendinger.
 
Ordfører Arnt Frode Jensen har mottatt mange henvendelser fra befokningen om hvor dårlig rutene harmonerer med folks reisemønster.
 
Gamle må gå fra Brasøy til Husvær
Ordføreren reagerer sterkt på rutene og har sendt brev til fylkesråd for samferdsel May Valle og fylkesrådsleder Odd Eriksen hvor han innstendig ber om endringer i rutene.
 
Blant annet er søndagsrutene lagt opp slik at reisende med hurtigbåt fra Sandnessjøen klokken 13.30 som skal til Husvær må gå av båten i Brasøy.
 
For så å måtte gå de fire kilometerne til Husvær.  
 
"Dette er ikke forsvarlig da det også berører eldre reisende. Her finnes det ikke offentlig kommunikasjonsmiddel som kan besørge transport mellom Brasøy og Husvær", skriver ordfører Jensen i brevet til fylkeskommunen.
 
Men det slutter ikke der:
 
Dersom en person fra Sandvær skal benytte samme reise fra Sandnessjøen klokken 13.30, går båten først til Vega.
 
Først tre og en halv time etter avgang fra Sandnessjøen anløper "Torolf Kveldulsøn" Sandvær.
 
En reise som normalt skal ta halvannen time tar dermed mer enn det dobbelte.
 
"Dette er et voldsomt tilbakeskritt for befolkningen", skriver ordfører Jensen til fylkeskommunen.
 
Kommer ikke heim samme dag
Og det er enda mer som ikke stemmer i ruteopplegget. Slik søndagsruten er opplagt vil reisende som kommer med toget til Mosjøen ikke ha muligheter til å komme hjem samme dag.
 
Ordfører Jensen ber derfor også om at:
"den ruteføringen som gjelder på søndager i sommerhalvåret også skal gjelde for vinterruten. Den eneste endringen er at hurtigbåten returnerer om kvelden til Sandnessjøen istedenfor å gå til Kirkøy", skriver ordføreren.
 
Ordfører Arnt Frode Jensen avslutter brevet til May Valle og Odd Eriksen slik:
 
"Jeg regner disse rutene for å være midlertidig og ser frem til videre drøftinger for å gi Herøys befolkning et bedre hurtigbåttilbud enn hva tilfellet nå er.
 
Jeg synes det ikke er riktig å påføre befolkningen et mye dårligere tilbud enn hva vi tidligere har hatt. Så jeg ber deg på det innstendigste om å hjelpe oss".
 
Rundt klokken 14.30 i dag mandag fikk ordfører Arnt Frode Jensen svar fra fylkesråds-representantene om at de vil diskutere saken med ordføreren og rådmann Roy Skogsholm onsdag klokken 12 i Bodø.
 
Med på møtet blir også representanter for Vega kommune.