Mellom 600 og 700 seniordansere fra hele landet skal sette hverandre i stevne denne helga i Kippermohallen i Mosjøen.
 
Selv om det heter "Nordnorsk dansetreff" kommer det altså dansere fra både Drammen og andre steder til Mosjøen.
 
På den måten får danserne vist at seniordans er en aktivitet som brer seg ut over hele landet og som stadig er i vekst.
 
Første gang på Helgeland
Det blir første gang at dette Nordnorsk seniordansetreff avvikles her på Helgeland og seniordanserne fra Herøy, Dønna, Velfjord, Brønnøy og Sømna har gått sammen for å gjøre noe sammen.
 
Sist uke var seniordanserne fra Velfjord, Brønnøyd, Sømna og Dønna kommet til Herøy for å øve sammen med sine dansekollegaer i Herøy.
 
Oppvisning mange steder
- Vi skal øve inn noen danser som vi skal ha oppvisning med. Det blir oppvisninger på ulike steder i MØsjøen fra fredag til søndag denne helga.
 
Både ved Sjøsiden-senteret, på torget og på Halsøy skal det danses og skapes liv, forteller lederne Anne Marie Vollan (Herøy), Olav Lundestad (Dønna) og Margrete Hansen fra Hommelstø til Herøyfjerdingen.
 
Masse-dans
Selve dansetreffet skal foregå inne i Kippermohallen hvor hallen blir delt opp i 25 ulike ringer. Anne Marie Vollan forteller:
 
- I hver slik ring vil det være 27 dansere som alle skal danse til sammen 50 danser. Det gjelder å være i god form, forteller hun og de andre to nikker bifallende.
 
- Vi har gått gjennom mesteparten, men fortsatt gjenstår det noe. Det blir mange nye danser, forteller Margrete Hansen og Olav Lundestad.