Herøy formannskap endret på rådmannens innstilling i møtet 1. september fordi Alstahaug formannskap hadde gått vekk fra en tidligere enighet som innebar at:
 
- Leirfjord kommune skal være vertskommune for barnevern
- Dønna for landbruk
- Alstahaug for en felles økonomifunksjon der Herøy kommune skal ivareta inngående fakturabehandling og lønn underlagt Alstahaugs ledelse.
 
Holdt på sitt gamle vedtak
Dermed gjorde Herøy formannskap det vedtaket som nå ligger på bordet som innstilling til morgendagens møte:
 
"Herøy formannskap viser til kommunestyrets behandling av vertskommunefunksjonen for interkommunalt barnevern. Formannskapet opprettholder vedtaket om at Herøy skal være vertskommune for denne tjenesten."
 
Kommunene ordnet opp
I etterkant har kommunene skværet opp og blitt enige om en felles sak som Dønna og Leirfjord kommunestyre vedtok i går tirsdag.
 
Alstahaug kommunestyre behandler samme sak i dag onsdag klokken 13.30.
 
Dette blir også identisk med det forslaget som ordfører Arnt Frode Jensen vil legge fram for kommunestyret i morgen:
 
1. Herøy kommune vedtar samarbeidsavtalen for interkommunalt barnevern i HALD- kommunene.
 
2. Herøy kommune godkjenner videre at Leirfjord kommune tiltrer i rollen som vertkommune for det interkommunale barnevernet.
 
 
3. Kommunestyret gir instruks til egen administrasjonssjef om delegasjon til administrasjonssjefen i vertskommunen. Delegasjonen omfatter myndighet til å utpeke en barnevernsleder i vertskommunen.
 
 4. Det interkommunale samarbeidet i HALD forutsetter fordeling av oppgaver/funksjoner mellom kommunene. Med bakgrunn i dette forutsettes at inngås avtale mellom Alstahaug og Herøy kommune om inngående fakturabehandling tilknyttet økonomifunksjonen og at Dønna kommune tilgodeses med fordeling av nye funksjoner som f. eks. landbruk, funksjoner tilknyttet teknisk eller andre funksjoner.
 
Orientering og befaring 
I tillegg til saka om interkommunalt barnevern og en interpellasjon (se egen sak), skal kommunestyret i morgen få en orientering om situasjonen innen pleie- og omsorgsektoren.
 
Dessuten skal politikerne på omvisning hos Herøy ASVO hvor de også skal spise.