30. april var store deler av befolkningen på Tenna ute på sin årlige vårrydding. Marit Pettersen (til høyre på bildet) forteller:

- Dette er det 22. året på rad vi gjennomfører en slik vårrydding etter at Lennart Pedersen, Ragnhild Sjåvik, Jannicke og mannen min Ketil Pettersen dro dette gang i 1986. I år var vi rundt 25 stykker ute, forteller Marit Pettersen til Herøyfjerdingen.

Mesteparten av søppelet de har ryddet sammen kommer fra havet.

Sosialt Og ryddeaksjonen er like mye sosial for deltakerne som den er viktig og nyttig for miljøet. - Vi drikker kaffe og saft og griller etterpå ryddinga. ICA med kjøpmann Arild Grønbech på Tenna gjorde som tidligere, nemlig å spandere is på alle sammen, legger Gerd Sjåvik og Astrid Reinertsen til.

Også i andre deler av kommunen foregår det slike ryddeaksjoner, gjerne i forkant av 17. mai. Dermed kan Herøy framstå i sin fineste prakt til nasjonaldagen.

Herøy kommune samarbeider med NordMiljø AS om å gjennomføre henting av avfall i kommunen.

Lokalutvalg, skoler, lag, foreninger og privatpersoner oppfordres til å gjøre som befolkningen på Tenna - nemlig å rydde i fjæra og langs veiene.

Hentes 15. mai Søppelsekker må kjøpes i butikkene. Glasskår og skarpe gjenstander må pakkes i egen amballasje og merkes.

Avfallet vil bli hentet tirsdag 15. mai og må plasseres ved offentlig vei før klokken 08.00 på hentedagen.

NB: Hageavfall og avfall fra "loft- og garasjeryddinger" vil ikke bli hentet. Avfall som ikke er pakket i søppelsekker vil kun bli hentet etter avtale.

Herøy kommune minner om at SHMIL har 50 prosent rabatt på levering til gjenbruksstasjonen 22. mai. Rabatten gjelder husholdninger. Åpningstiden er mellom klokken 14.00 og 18.00.