En epoke er over
I dag tas Alsten ut av sin ordinære rute og dermed er en lang æra over. Alsten ble opprinnelig bygget for Saltens Dampskibsselskab av Hjørungavaag Verksted i 1985 og overtatt av Helgelandske i 1991.

Alsten har vært en solid ferje som stort sett har gått i rute i all slags vær og vi får bare håpe de nye fergene blir like driftssikre. Med de nye fergene på plass blir det også en tilnærmet dobling av kapasiteten på sambandet og dette er ikke minst viktig for trailertrafikken fra hjørnesteinsbedriften Marine Harvest.

- En epoke er over, men jeg ser ser fram til en ny epoke med nye båter som er mer tilpasset dagens krav, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

Mange endringer
I dag kom det varsel fra Boreal om at det blir nye ruter på sambandet fra 1. mars. Den nye ferjeruta inneholder mange små endringer og allerede fra første tur i morgen tidlig blir det ny avgangstid. Første tur fra Herøy som i dag går kl. 08.15 flyttes til kl. 08.00 og dette får selvsagt også konsekvenser for avgangen fra Brasøy som må bestilles før fredag kl. 22.00. Neste ferje lørdag går fra Herøy kl. 09.35, fem minutter tidligere enn dagens rute. De andre dagene er det også en del endringer som de reisende må merke seg.

En viktig og etterlengtet endring er at avgangen fra Søvik kl. 20.00 flyttes til kl. 20.05 og samtidig går til Brasøy. Dette er spesielt viktig for reisende som kommer med fly.

Her er den nye ruta som gjelder fra 1. mars 2014:

Ruten gjelder frem til 31.05.2014

Trykk her for å se den nye ruta på hjemmesida til Boreal

 

Ny fergerute 1. mars.jpg