I løpet av studiet skal de tre Marine Harvest-ansatte lære om både råstoff, produksjon, om bransjen fag og miljø i tillegg til HMS.

Omfattende - I studiet inngår det også en teoretisk del hvor de ender opp med en tverrfaglig og omfattende eksamen eksamen i sjømatproduksjon.

- Denne prøven tas ved den videregående skolen i Sandnessjøen, opplyser Asbjørn Aalstad når Herøyfjerdingen besøker studentene på rådhuset i Herøy. Her holder de til i 2. etasje.

Aalstad legger til at studiet går ganske dypt inn i de enkelte emnene.

Flere grunner Det er flere grunner til at Geir Norlun, Jonas Bergman og Victor Savic tar fagbrevutdanning.

- Vi vil styrke våre ferdigheter og kunnskaper, i tillegg til å lære om helse, miljø og sikkerhet. Og så får vi hevet lønna 10 – 11 kroner i timen, smiler de tre Marine Harvest-ansatte.

- Og, legger Aalstad til, så handler dette mye om holdninger og yrkesstolthet. Marine Harvest er svært interesserte i at de ansatte skal utdanne seg.

Hever kvaliteten - Det hever nemlig kvaliteten på produksjonen, sier lærer Aalstad.

Fagbrev-utdanningen er for øvrig fortsatt like populær som den har vært de siste årene. Aalstad har også en klasse med fire skiftledere ved Marine Harvest som skal ta eksamen i sommer.

I tillegg har jeg 17 – 18 stykker ved Nova Sea i Lovund som også tar fagbrev, så dette er veldig bra for bransjen, sier Asbjørn Aalstad.