«Pass it on» som på norsk kan oversettes med «å gi videre» er en organisasjon som har som mål å hjelpe folk som har det vanskelig økonomisk. Selv om man skulle tro at de fleste hadde god råd i Norge er det også flere enn vi tror som sliter med å få endene til å møtes, spesielt i jula.

Flere sponsorer
Gunn og Silje forteller at det i tillegg til private er flere bedrifter som har bidratt med støtte til årets aksjon. Marine Harvest har som i fjor bidratt med fersk laks, Helgeland Kraft har sponset med gavekort på gratis strøm i en måned og Seløy Sjøfarm og Per Johansen transport har bidratt med pengestøtte. I tillegg har også Gunnar Vold bidratt med gratis ved.

- Hovedmengden av bidragsytere har også i år vært private givere som har lagt matvarer i kurvene på Prix og Spar på Tenna. I år har vi i tillegg også hatt utplassert bøsser slik at man også kan gi pengegaver og vi selvsagt spent på hvor mye det blir når vi åpner dem.

Bidrar med julemat
-
Det er viktig for oss å understreke at det er ingen som får pengestøtte fra oss. Det deles kun ut vanlig mat og matvarer som har med jula å gjøre, med unntak av gavekortene fra Helgeland Kraft, sier Gunn og Silje.

Initiativtakerne og organisatorene bak årets innsamling forteller at de har hatt innsamling på Coop Prix, Spar, Herøysenteret, Coop Marked på Seløy og på Mix (kiosken)

- I år er det ni husstander som har fått støtte fra «Pass it on Herøy» og dette dreier seg om både barnefamilier og enslige. Hvem som får støtte er basert på tips fra folk. Alle henvendelser og navn blir selvsagt behandlet strengt konfidensielt og det er bare vi som skal kjøre ut varene til de som trenger det, sier de to initiativtakerne.

Gunn og Silje innrømmer at de kanskje kunne vært flinkere og markedsført året aksjon, men mener likevel at årets aksjon vil gjøre jula lettere for de som får støtte.

Pass it on Herøy har egen side på Facebook
Trykk her