I høst gikk Herøy skole til innkjøp av nettbrett til alle elever i første klasse for å teste ut hvordan dette verktøyet fungerte i undervisningen. 

- Vi har kjøpt inn ulike programmer (apper) som vi har brukt i undervisningen. Klassen består av 11 elever som kommer fra fem ulike land og det kan derfor være en utfordring å samle elevene om felles oppgaver. Det har fungert veldig godt og elevene har vært svært motiverte.

- De kommer fort i gang og det er også lett å gi dem tilpassede oppgaver. Før elevene begynner å arbeide med oppgavene viser vi først programmet på storskjerm. Vi har også brukt elevenes faddere under opplæringen med stort hell, sier lærer Henny Jørgensen.

Vil utvide bruken
Rektor Lars Olav Mogård-Larsen sier til Herøyfjerdingen at skolen har planer om å fortsette bruken av iPad for de minste ungene.

- I og med at dette har fungert meget godt så har skolen planer om å kjøpe inn et nytt klassesett til neste års 1. klasse. Årets 1. klasse skal også neste skoleår fortsette å bruke dette verktøyet i undervisningen, sier Mogård-Larsen.