Det kom ungdommer fra både Dønna, Sandnessjøen og Leirfjord for å være med herøydommene på Halloween-party. Og alle både så og hørtes ut til å trives.

- Dritskummelt Og ikke minst fryde seg med grøss. Over alt i den gamle skolen hørtes stadig hyl og skrik, etterfulgt av hjerleig latter.

- Dritskummelt. Loftet var verst. Hvor vi enn gikk, var det noe ekkelt som strøk oss over håret. Men vi skal opp igjen, men vi må ut å få litt frisk luft først, fortalte Camilla Nilsen og Kimberli Mentzoni fra Sandnessjøen.

Da Herøyfjerdingen var innom var det godt over 100 ungdommer innom. I andre etasje var det nesten som sild i tønne.

SKumle vesener i krokene I andre deler av samme etasje kunne du i små øyeblikk ane et og annet vesen som sto gjemt bak et forheng eller hjørne. Og et stort bur med noen vesener beveget seg i.

Blinkende lys og røyk gjorde det umulig å se nok, og den skumle effekten ble oppnådd.

Men det skumleste var nok 3. etasje hvor du knapt kunne gå en meter uten at "noe" strøk deg over håret eller tok borti deg.

Halloween-partyet i nedlagte Nord-Herøy skole varte fra 19 til 21, så flyttet alle seg over til lokalene til Herøy Ungdomsklubb 100 meter unna.

Her var det tradisjonell klubbkveld utover kvelden, for ikke å si natta. For klubben holdt åpent hele natta og mange hadde med seg pledd for å overnatte.

Danse hele natta - Men vi skal ikke sove, for da våkner vi bare opp med tusjtegninger i ansiktet. Jeg skal danse hele natta, fortalte Caroline Edvardsen fra Herøy.

Jonas Hanssen fra Seløy skulle også være med hele natta, men han kunne ikke love å danse.

Med så mange ungdommer samlet om et spennende rusfritt arrangement en fredag kveld må man kunne snakke om suksess.

Tirsdag 6. november er det nytt halloween-party, men denne gangen for elevene på barnetrinnet.