Strikker luer til kreftsyke barn

Strikker luer til kreftsyke barn_hovedbilde

Ellinor Olsen fra Seløy gjør en formidabel frivillig innsats på mange områder. Fredag skal hun levere 70 strikkede luer til barneavdelingen på Nordlandssykehuset i Bodø.

Ellinor er over gjennomsnittet strikkeinteressert og har strikket til mange gode formål gjennom mange år. Blant annet har hun sammen med andre frivillige påtatt seg å strikke lue og sokker til alle nyfødte barn i Herøy.

Hun gjør også en betydelig frivillig innsats på mange andre plan i Herøy. Hun er leder for Herøy Røde Kors og aktiv i «Tirsdagsklubben» som hver tirsdag gjennom hele året bidrar med ulike aktiviteter for beboerne på omsorgssenteret. Hun er også med i kirkeforeningen og pensjonistforeningen, så man kan trygt si at Ellinor har et stort frivillig engasjement.

Engasjement for kreftsaken
- Jeg har opplevd kreft i nærmeste familie og vet derfor hva det innebærer. Derfor har jeg også et engasjement for de som sliter med denne grusomme sykdommen. Jeg vet også hvor kaldt det kan være for kreftpasienter og pårørende på et sykehus og i fjor overleverte jeg derfor fem hjemmestrikkede pledd til sykehuset i Sandnessjøen. Dette ble svært godt mottatt.

- Etter at jeg hadde blitt inspirert til å strikke en del Lothepus-luer til barna mine begynte jeg å fundere på om dette var noe som kunne komme flere til gode. Jeg begynte å tenke på alle ungene på kreftavdelingen på barneavdelingen ved Nordlandssykehuset i Bodø. Jeg tok derfor kontakt med sykehuset og hørte om det var interesse for at jeg strikket luer til dem. Jeg fikk gehør for ideen og de ble svært glad for initiativet og opplyste samtidig at de trengte mest luer i størrelse 1-2 år, sier Olsen.

«Dortheas Hus – garn og småtterier» har sponset med garn og knapper
- Da jeg var innom garnbutikken «Dortheas Hus – garn og småtterier» hos Hilde Svelle kom vi i snakk om ideen min. Hun tente på ideen og ønsket samtidig å være med å sponse med garn og knapper. Jeg må få rette en stor takk til Hilde for denne støtten. Det går med mye garn for å strikke over 50 luer og dette er derfor veldig flott gjort av henne, sier Ellinor.

Ellinor har også fått god hjelp av sin datter Lill Angel med strikkingen og sammen har de strikket 51 luer i ulike mønster og farger. I tillegg har hun mottatt 19 luer som er strikket av andre som også skal overrekkes sykehuset.

Kjempetiltak
Hilde synes det er fantastisk at de har brukt så mye tid på å strikke luer til et så godt formål. De fleste familier opplever at noen av familiemedlemmene får en kreftdiagnose og når det rammer barn er det selvsagt ekstra tøft. Jeg synes dette er et kjempetiltak og må bare berømme Ellinor for dette tiltaket. For at luene skal føles best mulig har jeg bidratt med KlompeLOMPE-garn. Dette er et ekstra mykt og godt garn som er spesielt egnet når det skal strikkes til barn og derfor koster det også en del, sier Svelle.

Førstkommende fredag skal Ellinor delta på en Røde Kors-samling i Bodø og da skal hun overlevere luene til barneavdelingen ved Nordlandssykehuset.

Strikker luer til kreftsyke barn_hovedbilde
Ellinor Olsen har sammen med sin datter Lill Angel strikket 51 luer til barneavdelingen ved Nordlandssykehuset i Bodø. Her er de i garnbutikken til Hilde i Skolnesveien 11 i Herøy. Fra venstre: Hilde Svelle, Lill Angel og Ellinor Olsen.
Strikker luer til kreftsyke barn_51 luer
Her er 51 av luene som fredag skal overleveres i Bodø.
Strikker luer til kreftsyke barn_luer og garn
Disse Lothepus-luene vil nok komme godt med.

Annonser