Herøy skole har lange og gode tradisjoner med å lage flotte arrangement og årets markering av Innbyggerdagen ble intet unntak. Det er imponerende å se hvor god regi lærerne har på de rundt 200 elevene på skolen.

Arrangementet startet med at alle elevene marsjerte inn på scenen og stilte seg opp og sang sangen «Vi er barn som har mye å gi (Vi-sangen)». Teksten passet veldig godt til arrangementet som hadde som målsetting å fokusere på trivsel, bolyst og integrering. Herøy skole har elever fra 15 ulike nasjonaliteter og et artig innslag var når en representant fra hvert land kom fram på scenen og presenterte seg på morsmålet sitt.

Innbyggerdagen er en feiring av alle innbyggerne i Herøy. Kommunen ønsker velkommen nye innbyggere som har kommet til oss gjennom det siste året og er også en feiring av det nye og flerkulturelle Herøy.

Variert program
Varaordfører Elbjørg Larsen ønsket velkommen med velvalgte ord før hun overrakte ordet til kveldens programledere Emilie og Andreas. I ren Melodi Grand Prix-stil pratet først Emilie på norsk før Andreas sa det samme på engelsk.

Publikum fikk servert et allsidig og variert program der alle elever og alle klasser bidro med ulike underholdningsinnslag. Mange bidro med sang, men det ble også framført dikt, ulike leker og danser og en sketsj av de dyktige og tøffe elevene. Underholdningen fra skolen ble avsluttet med en fin appell framført av Rebekka og Abdirahman fra 10. klasse før Sofie sang vakkert til forsamlingen.

Mange av våre flyktninger og andre innvandrere som går på voksenopplæringen kom deretter på scenen og presenterte seg. Det var imponerende å se at mange av dem etter kort tid i Norge klarer å uttrykke seg på norsk.

Underholdningen ble avsluttet med at Vina Perez Morales fra Filipinene sang vakkert til akkompagnement på gitar av hennes mann Trygve Gjengaar.

God mat fra mange land
Kvelden ble avsluttet med at folk fikk forsyne seg med mat fra mange ulike land. Jelena Budesa på Herøy frivillighetssentral hadde sammen med sine hjelpere på voksenopplæringen lagt ned en enorm innsats for å få på plass et mangfold av mat til så mange mennesker. All honnør til Jelena som klarte å sy dette sammen. Det hersket ei god stemning i hallen og det virket som om praten gikk livlig mellom våre innnbyggere fra mange forskjellige land.

Utstilling på biblioteket
I forbindelse med bolystdagene har biblioteksjef Roar Aune fått laget ei utstilling på biblioteket med informasjon om alle lag og foreninger. På biblioteket kan man også finne utstilt malerier som er et resultat av maleverksted i regi av Peacepainting i forkant av Bolystdagene. Det er Tone Toft og hennes mann Bjørn Økern som har organisert dette verkstedet.

Utstillingen vil være fremme i perioden 13. mars til 24. mars 2017.

Velkomstgave til nye innbyggere
I forbindelse med markeringen av Innbyggerdagen ble det delt ut en liten gave til alle nye innbyggere. Dette har vært en tradisjon i mange år i Herøy og gaven består av et gavekort som er gitt av næringslivet i Herøy og ei flott T-skjorte. I tillegg følger det også med en del nyttig informasjonsmateriell, blant annet oversikt over lag og foreninger som er utarbeidet av Roar.

Bolystdagene ble arrangert for første gang i år og arrangørene skal ha all honnør for at de har klart å få til et innholdsrikt og variert program. Hovedkomiteen har bestått av Geir Berglund, Lars Olav Mogård-Larsen, Reidar Moursund, Jelena Budesa, Marit Jørgensen og Roar Aune.

Herøyfjerdingen kommer tilbake med flere artikler fra Bolystdagene over helga.

Her er en filmsnutt og et bildegalleri fra Innbyggerdagen. Beklager noe uryddig kameraføring.