Hjemmelaget tok kommandoen fra starten av kampen og allerede etter 10 minutter ble det mål til hjemmelaget ved Espen Alfheim. Bare få minutter senere førte imidlertid ubesluttsomhet i hjemmelagets bakre rekker til at Nesna reduserte ved Mohammed Farah.

Etter rundt en halvtimes spill fikk hjemmelaget straffe som ble satt sikkert i mål av Jørgen Hågensen. Bare fem minutter senere ble det nok en gang mål til hjemmelaget. Håvard Pettersen snurret rundt med Nesnas forsvar før ballen til slutt ble satt i mål av Espen Lian. Stillingen var nå 3-1.

Nesna kom mer med mot slutten av første omgang og kunne med mer hell fått en redusering da ballen traff tverrliggeren helt mot slutten av omgangen.

Kontrollerte 2. omgang
I andre omgang tok hjemmelaget tak i kampen igjen og etter bare rundt 6 minutters spill hadde de en stor sjanse etter godt forarbeid av Sindre Pedersen som til slutt endte med hjørnespark. På hjørnesparket kunne Lars Vegard Berfjord sette ballen kontant i mål slik at stillingen nå var 4-1.

Etter rundt halvspilt 2. omgang ble Jørgen Hågensen nydelig spilt gjennom og satte fint inn sitt andre mål i kampen. Tempoet og intensiteten i kampen falt naturlig nok en del etter skåringen og resten av kampen kontrollerte hjemmelaget kampen. Etter rundt 40 minutters spill kunne Ronny Jensen, som forøvrig også er leder i FK Herøy/Dønna, sette inn lagets 6. mål slik at sluttresultatet ble 6-1.

Herøy/Dønna er demed sikret videre spill i 4. divisjon HeSa neste sesong.