I første kamp vant Herøy/Dønna 6-0 borte mot Brønnøysund og etter å ha slått Brønnøysund 8-2 i første hjemmekamp må det slås fast at laget har hatt en skikkelig pangstart på sesongen.

Etter at MIL 2 var godt med i kampen de første minuttene tok hjemmelaget fullstendig over spillet og målene begynte nokså fort å renne inn. Allerede etter 5 minutter var Torleiv Hov Grønbech framme og fikk lirket inn det første målet etter et hjørnespark. Grønbech spilte for øvrig en meget god kamp i midtforsvaret og hadde god kontroll i forsvarsrekka.

Det andre målet kom etter 21 minutter da Jørgen Hågensen ble flott spilt gjennom av Håvard Bønes og satte ballen i mål. Før skåringen hadde også hjemmelaget en rekke sjanser. Mål nummer tre kom etter 28 minutter da Ruben Jensen satte ballen i mål.

Hjemmelaget fortsatte å dominere kampen og hadde mange store sjanser uten at det kom flere mål, men like før pause var det René Åkerøy som var framme og satte ballen i mål slik at pauseresultatet ble 4-0.

Et fornøyd publikum var naturlig nok storfornøyd med hjemmelagets prestasjon og applauderte spillerne inn i garderoben. Det er også tydelig at det settes pris at pandemien endelig er over og at man kan gå på fotballkamper igjen. Til tross for det sure vårværet var det hele 120 publikummere til stedet, og en dyktig speaker Mads Knutsen var også med og laget en fin ramme rundt kampen.

Andre omgang startet friskt og etter bare rundt to minutters spill satte Jørgen Hågensen inn sitt andre mål for dagen. Etter dette gjorde Mosjøen et ærlig forsøk på å komme seg inn i kampen, og etter 49 minutters spill satte Kasper Bjerkeseth ballen i mål for bortelaget. Bare fire minutter senere satte Hussain Alamayar ballen i mål for Mil 2, og noen så da kanskje for seg at kreftene kanskje var slutt for hjemmelaget og at bortelaget skulle klare å komme inn i kampen igjen.

Det skjedde definitivt ikke, og til tross for en solid ledelse la ikke hjemmelaget deg bakpå, men de fortsatte bare å produsere den ene sjansen etter den andre. Etter 57 minutters spill satte Ruben Jensen inn sitt andre mål og økte dermed ledelsen til 6-2. Etter dette dominerte hjemmelaget fullstendig kampen og spørsmålet var bare hvor stor seieren skulle bli. Etter å ha sløst med mange store sjanser satte Jørgen Hågensen ballen i mål etter 75 minutter før Espen Lian fastsatt sluttresultatet to minutter før slutt til 8-2.

Herøy/Dønna har nå vunnet sine to første kamper med stormargin og står nå med seks poeng og en imponerende målforskjell på 14-2. Neste kamp skal spilles borte mot Sømna 18. juni før de møter Sandnessjøen 2 på Herøy stadion 18. juni.

En jury kåret disse tre spillerne på hjemmelaget til de tre beste. Torleiv Hov Grønbech fikk 1 poeng, Ruben Jensen 2 poeng og Jørgen Hågensen fikk 3 poeng og ble dermed kåret til kampens beste spiller.

Her er tabellen slik den ser ut per dags dato.