- Planen er at området skal brukes til å bygge ut leiligheter og boliger, men vi er helt avhengig av et samarbeid med kommunen for å få dette til. Vi ønsker å få utnyttet Danielholmen med det potensialet den har, sier Kent Roger Sandvær.

Kjøperne opplyser at det foreløpig ikke er lagt noen føringer for hvordan området skal bygges ut. De ønsker heller ikke å avsløre kjøpesummen.

- Planen videre er å bistå kommunen med reguleringen og lage en plan for utbyggingen. Vi har hatt møte med ordfører Elbjørg Larsen, kommunedirektør John Arne Andersen og nærings- og samfunnsutvikler Ronny Godhei Hansen. I tillegg har vi også hatt et møte med kommunalsjef Morten Hanssen og ingeniør Marte Ryan, sier Sandvær.

Skryter av samarbeidet med kommunen
Både Rune Feldt og Kent Roger Sandvær skryter av samarbeidet de har hatt med kommunen så langt.

I Herøy kommunes budsjett og økonomiplan ble det vedtatt at kommunedirektøren skulle sette i gang et arbeid med å regulere Danielholmen til boligformål. Det er satt av 250 000 kroner i år og 250 000 kroner neste år til dette arbeidet. Kommunedirektør John Arne Andersen bekrefter at de har tatt imot bestillingen og er i gang med å sjekke ut saken.

- Gjennom budsjettet for 2022 er det vedtatt at kommunen skal regulere Danielholmen til boligformål. Vi har eiere som ønsker å utnytte området, og vi da ønsker vi å få til et godt samspill for å få fortgang i arbeidet og få det regulert til det formålet som er ønskelig for både kommunen og eierne, sier Morten Hanssen.

Boligmangel
Herøy kommune er en av få kommuner i Nordland som har befolkningsvekst, og derfor har det over tid vært vanskelig å finne boliger til folk som ønsker å flytte til kommunen.

- Kommunen som helhet trenger flere boliger. Vi trenger boliger til egne ansatte og andre som ønsker å flytte hit. Det kan jo også være en del som ønsker å endre bostruktur og flytte dit fra egne boliger, sier kommunedirektør Andersen.

- Det må jo være i alles interesse at dette skal gå så fort som mulig. Det er jo stor mangel på boliger, og vi håper derfor å komme i gang så fort som mulig. Vi skal få utarbeidet en skisse for hvordan vi tenker at området skal utnyttes, avslutter Kent Roger Sandvær.

Danielholmen er et flott område som ligger like ved småbåthavna i Herøysundet. Alt tilsier derfor at dette kommer til å bli et attraktivt boligområde. Det er Anfred Magne Aakerøy som er selger. Han kommer opprinnelig fra Herøy, men er nå bosatt i Finnmark.