Valhall er et kulturhus der det har foregått mye:

Foreningsvirksomhet, underholdning, dans, teater, kino og møter helt tilbake til 1910. 

Helgelands første kino? Og kanskje finner vi også Helgelands første kino her, og i mange år var det også teatergruppe på Seløy som fremførte alt fra Shakespeare til Holberg og lokale revyer.

Seløy Avholdslag ble stiftet rundt århundreskiftet, da avholdsbevegelsen vokste fram som en del av arbeiderbevegelsens solidaritetsarbeid.

Og da Seløy trengte forsamlingshus var det avholdslaget som sto for byggingen.

Avholdslaget har drevet huset fram til i dag, men nå er de fleste medlemmer borte. 

Kvinneforening I så tilfelle heter det i statuttene at stedets lærer skal overta ansvaret for huset!

Nå er også læreren borte fra Seløy, og da står det at huset skal skjøttes og drives av folket på øya gjennom et styre.

Huset har vært tatt var på av en kvinneforening de siste årene, men også her er de fleste borte i dag.  Ruth Olsen, og noen til, sørger nå for vedlikehold, økonomi og utleie.

Takknemlighet Et hus med en sånn historie, bør bli ivaretatt, og derfor prøver også en del utflyttere å gjøre en innsats i takknemlighet for mange gode opplevelser i barneårene på Seløy.

Derfor slår man på stortromma til helgen, og arrangerer en hel helg med jubileum, basar, kafé og konsert.

Jubileumshelg Lørdag 9. juli blir det stor jubileumsbasar klokken 17.00 Her blir det kaffe, loddsalg, sang og musikk og det hele skal ledes av ingen ringere enn Hans Inge Fagervik.

Søndag 10. juli blir det sommerkonsert klokken 18.00 med Hans Inge og venner. Det blir enkel servering og voksne betaler 150 kroner i inngangsbillett. Elsa og Hans Inge Fagvervik