Beboere og næringsdrivende langs Herøysundet klager over at motorbåtførere som kjører gjennom Herøysundet kjører fort, og lager store og skadelige bølger.

Bølger har skapt farlige situasjoner for folk som har oppholdt seg på flytebrygger, men også for de som har oppholdt seg i småbåter i sundet, som ikke har vært oppmerksomme på bølgene som har slått mot båtene.

5 knop
Ved innløpene til sundet, i sør og nord, er det satt opp offentlige skilter som regulerer hastigheten (5 knop) - hvis motorbåtførere retter seg etter disse vil også bølgenes høyde og karakter bli endret.

Det er spesielt beklagelig at båtførere som er fra Herøy, og andre som kjenner de lokale forholdene - tilsynelatende ikke bryr seg om fartsbegrensningene og bølgene de skaper når de kjører gjennom sundet.

Politiet er også gjort kjent med kritikkverdig forhold i andre deler av Herøy, som inn/utseilingen fra Brasøy og Husvær, hvor enkelte motorbåtførere viser liten omtanke for sine omgivelser.

Politiet oppfordrer nå folk som ønsker å klage på slike forhold som nevnt, om å fotografere/videofilme båt og situasjon - dette vil gi politiet et godt grunnlag å arbeide videre med.

Edvard Børø
lensmann