Herøy har ei aktiv båtforening som gjennom svært mange dugnadstimer har fått på plass ei flott småbåthavn i Herøysundet. I de siste månedene har det vært stor dugnadsaktivitet med å få plass et eget servicebygg i småbåthavna som bærer navnet Herøysundet Marina.

Særdeles godt kjøp
Gunnar Eliassen forteller til Herøyfjerdingen at det hele startet med at båtforeninga la inn et bud på bare 5 500 kroner på en brakkerigg på Søvik som Statens vegvesen la ut for salg.

- Vi fikk først beskjed om at budet var altfor lavt og trodde derfor ikke at det ble noe av handelen. Etter hvert ble vi imidlertid kontaktet og fikk kjøpe hele riggen for dette beløpet. Det viste seg også at riggen allerede var utleid til brøytemannskaper med ei leie på 2000 kroner per måned. Med en leieperiode på fire måneder var dette særdeles gunstig for oss og vi gikk derfor i pluss på handelen, humrer Eliassen.

Grunnmuren ble etterhvert støpt og riggen ble flyttet til Herøy med god hjelp av kraner fra Jægtvik og transport av Olaf Pettersen entreprenør.

- Vi har i snitt arbeidet dugnad tre ganger i uka siden riggen ble flyttet og det er derfor lagt ned en enorm dugnadsinnsats av båtforeningas medlemmer. I gjennomsnitt har det vært rundt 6-7 mann på hver økt. Det har selvsagt kostet noe å flytte riggen og sette den i stand, men vi får uansett et svært billig bygg, sier Gunnar Elissen.

Skryter av dugnadsgjengen
Det er i hovedsak Gunnar som har koordinert og organisert dugnadsarbeidet og han skryter av det arbeidet som er gjort. Han kan fortelle at de så langt har lagt nytt tak, skiftet vinduer og snart er ferdig med å bordkle hele huset. Innvendig er det revet bolker for å få på plass et stort oppholdsrom på rundt 30 m2. Videre skal både gulvene og veggene ordnes og males og det skal på plass både toaletter og vaskerom for de som gjester havna.

Flere planer og mye skryt
-
Vi har også planer for et tilbygg med grovlager og det skal på plass en terrasse og settes opp en grillhytte etterhvert, forteller Eliassen.

Gunnar forteller at de får mye skryt for havna fra de som kommer innom og det setter de selvsagt pris på.

- Den ligger godt skjermet for nesten alt av vær og vind og det er jo selvsagt det viktigste. Med det nye servicebygget på plass får vi på plass et enda bedre tilbud til båtfolket, sier Gunnar.

Skal utvide kapasiteten
Herøysundet Marina har i dag 90 båtplasser tilgjengelig og er helt full med mange på venteliste. Det er imidlertid planer for å legge ut flere utleggere og utvide kapasiteten slik at havna kan romme flere båter.

Velvilje hos kommunen
Gunnar benytter også anledningen til å skryte av at kommunen har vært samarbeidsvillig.

- Vi har blant annet fått en avtale med kommunen om forskuttering av å ruste opp plassen og få lagt asfalt. Pengene skal vi betale tilbake gjennom leieinntekter, avslutter Gunnar Eliassen.