Boligselskapet Herbo AS ble stiftet av Herøy kommune 7. september 2009 for å bøte på boligmangel som følge av økt bosetting. Tidligere leder i prosjektet «Økt bosetting» Stig Neraas jobber nå 100 prosent som daglig leder for selskapet. Skal man oppnå økt bosetting så trenger en flere boliger.

Siden 2010 er det bygd 34 leiligheter og selskapet disponerer nå snart totalt 63 boenheter. I tillegg til at selskapet har bygd egne leiligheter har de også overtatt ansvaret for noen kommunale boliger og også kjøpt en del private hus som de har restaurert og pusset opp.

- Det har vært mye aktivitet i selskapet i den siste tiden med nye bygg og flere som er under oppføring. I Noraveien i Åsen settes det opp totalt 10 leiligheter. To bygg med til sammen 4 leiligheter er allerede ferdig og tatt i bruk. De andre leilighetene som bygges er noe større og første bygg skal etter planen være klar i løpet av november. Disse arkitekttegnede boligene har fire soverom og to bad og er spesielt egnet for barnefamilier, sier daglig leder Stig Neraas.

Både møblerte og umøblerte leiligheter
- Vi har nå også kjøpt boligkomplekset som ble brukt til flyktningmottak fra JBS Eiendom. Dette ligger like ved våre leiligheter i Valsåsen og her har jeg også innredet nytt kontor for firmaet. Leilighetene er nettopp oppgradert og pusset opp og er derfor i god stand. I disse leilighetene har vi alt fra 1-3 soverom. Flere av leilighetene er også møblerte og passer derfor godt for folk som bor her i kortere perioder. Dette er også et tilbud til firmaer som har arbeidsfolk inne på korte eller lengre oppdrag.

- Etter at vi i lang tid har hatt det helt fullt hos oss har vi nå, på grunn av nybygg og kjøp, ledige boliger. Vi har nå boliger i alle størrelser og ulike prisklasser, avslutter Neraas.

De som ønsker å komme i kontakt med Herbo kan ringe Stig på tlf. 90527052 eller kontakte han på e-post post@herbo.no.