I saksframlegget blir det påpekt at det er positivt at Skibbåtsværs venner nå har fått på plass brannsikring og at de nå har tatt initiativ til å få på plass en brannpumpe i området. Det er innhentet tilbud på en kurant brannpumpe med nødvendig utstyr til i underkant av 40 000 kroner. I søknaden søkes det om kroner 15 000.

Herøy kommune har tidligere også bidratt med tilskudd til og/eller har overtatt brannslukningsutstyr, blant annet utstyr innkjøpt av grendelaget i Brasøy. Kravet er da at utstyret blir tilpasset det materiellet som brannvesenet disponerer. I dette tilfelle er det viktig at det benyttes et kuplingssystem som er kompatibelt med brannvesenets slangemateriell.

Videre påpekes det at det også er viktig at det etableres tilsyn av pumpa og utstyret slik at det til enhver tid er operativt.

Lett tilgjengelig
I forespørselen fra Skibbåtsværs venner ved styreleder Jon Ove Ottesen blir det påpekt at brannpumpa skal plasseres innomhus ved en flytebrygge slik at den skal være lett tilgjengelig fra båt og kan brukes på andre øyer ved behov. Den skal monteres håndtak slik at den blir lett å frakte og det vil også bli bygget en egen tralle med hjul som den kan fraktes med. Skibbåtsværs venner tar ansvar for hus, håndtak og tralle og skal også gi tilbud om opplæring i bruk av pumpen til stedets brukere som ønsker dette.

Tilskuddet finansieres over brannvesenets konto for utstyr og er med på å sikre en del av kommunen som er blant den vanskeligste å nå for brannvesenet.

Bakgrunn
Foreningen Skibbåtsværs venner har fått 50 000 kroner fra UNI-stiftelsen til brannsikring av Fiskerhjemmet i Skibbåtsvær. Etter at alle tiltak på Fiskerhjemmet er gjennomførte sitter de igjen med drøye 20 000 kr. De har søkt UNI-stiftelsen om å få omdisponere disse midlene til innkjøp av en brannpumpe for bruk i Skibbåtsvær. UNI-stiftelsen har samtykket i dette.