Herøy kommunestyre vedtok i desember 2009 å utarbeide et program som skal ha som formål å bidra til positiv utvikling og vekst i kretsene i Herøy. Fremste organ "Som kommunestyrets fremste organ i kretsene skal grendeutvalgene være kommunenes samarbeidspartner i arbeidet. Aktivitetene i programmet må defineres og utvikles mellom det enkelte grendeutvalg og kommunen", heter det videre i vedtaket fra 2009. Innstilling Til tirsdagens møte i Herøy formannskap innstiller saksbehandler Stig Neraas på vegne av rådmannen slik:

1. Økningan grendeutvalg tildeles kr. 25.000 til positivitetshelg

2. Seløy/Staulen grendeutvalg tildeles kr. 25.000 som delfinansiering av varmepumpe på ungdomshuset.

3. Husvær grendeutvalg tildeles kr. 15.000 til gymutstyr. Øvrige tiltak er klart definerte, kommunen ser på hva som kan realiseres gjennom andre program/tilskuddsordninger.

4. Brasøy grendeutvalg tildeles kr. 25.000 som delfinansiering av varmepumpe på ungdomshuset.

5. Sandvær grendeutvalg bes om å utarbeide prioritering av tiltakene samt budsjett og sende dette inn i en ny søknad.

6. Alle grendeutvalg bes om å komme med innspill for et langsiktig program i henhold til kommunestyrevedtaket i budsjettforhandlingen 15.12.09, med prioriterte tiltak og anslag over kostnader.

7. Tilskuddet utbetales mot dokumentasjon av utgifter. Søknadene

Det er kommet inn søknader for bruk av midlene fra alle grendeutvalgene:

Øksningan grendeutvalg har søkt om kr. 25.000 til positivitetshelg som har som formål å positivt fokusere på grendas muligheter. Tiltaket er i tråd med kommunestyrevedtaket" For å styrke kretsenes utvikling skal det utarbeides et program som skal ha som formål å bidra til positiv utvikling og vekst" og "For å sette prosessen i gang bevilges det kr.100 000,-".

Seløy/Staulen grendeutvalg har søkt om kr. 30.000 for delfinansiering av varmepumpe på ungdomshuset. Grendeutvalget har i tillegg definert flere andre tiltak for å styrke kretsens utvikling. Disse er ikke prioritert eller kostnadsberegnet.

Husvær grendeutvalg har i søknaden definert en rekke tiltak (innspill til program) med formål å styrke kretsens utvikling. Tiltakene er ikke prioritert eller kostnadsberegnet. Ett tiltak har kostnadsantydning, gymutstyr, matter, sykler, tredemølle kr. 10.000 – 20.000.

Brasøy grendeutvalg har søkt om midler til varmepumper til ungdomshuset. Dette tiltaket har en total kostnad på 60.000. Det framkommer ikke av søknaden hvorvidt tiltaket er en del av et program som skal føre til positiv utvikling og vekst.

Men det er likevel grunn til å tro at et egnet samlingssted er nødvendig for det videre arbeidet.

Sandvær grendeutvalg har beskrevet ønskelige tiltak for kretsen. Disse er ikke prioritert og heller ikke kostnadsberegnet.