Kristian Haraldsen (21) har over en perriode på to år vært rundt på forskjellige steder på Herøy og tatt stillbilder med et intervall på rundt 4 sekunder. Han har også vært oppe på Dønnamannen og De Syv Søstre for å komme seg opp og få tatt bilder fra høyden. Bildene er siden satt sammen til en film som han nå har lagt ut på videodelingsnettstedet vimeo.com.

- Jeg er for tiden student ved universitetet på Ås og studerer helt andre ting enn foto og video, så dette er kun en hobby som jeg har holdt på med i ferier. Bildene har jeg tatt for det meste om sommeren og derfor heter også filmen "Sommer på Herøy", sier Kristian.

Tidkrevende
- Det er viktig at man er nøyaktig når man tar bildene og derfor er man helt avhengig av å bruke stativ. Jeg har også vært ute i båt og tatt bilder og dette var ekstra utfordrende og krevde mye etterarbeid, avslutter Haraldsen.

Kristian har også laget en annen film fra Oslo med samme teknikken og denne kan dere se ved å trykke her.

Trykk på vinduet nedenfor for å se den stilige filmen "Sommer på Herøy"

Sommer på Herøy from Kristian Haraldsen on Vimeo.

Hva er timelapse?
Timelapse er kort fortalt det motsatte av slow motion, et videoklipp der tiden går (mye) raskere enn normalt. Timelapsing går ut på å ta mange bilder med et bestemt tidsintervall. I ettertid legger man alle bildene på rad og rekke, og spiller det av med 24/25/30 bilder pr sekund (det samme som brukes på film). Da vil man få en videosnutt hvor man ser forandringer i for eksempel skyene over lengre tid, i løpet av kort tid.