Kommunestyret i Herøy har besluttet at 2012 skal være det store jubileumsåret for kommunen.

Ønsker innspill fra folk 150 år som egen kommune er verd å markere og det skal skje ved ulike markeringen gjennom hele året, kunne ordfører Arnt Frode Jensen fortelle.

Allerede ved kommende årsskifte skal det markeres at vi starter på jubileumsåret.

- Vi ønsker idéer og vil trekke med så stor del av befolkningen i Herøy som overhodet mulig, sa ordfører Arnt Frode Jensen som også kunne fortelle at formannskapet vil invitere representanter fra kongehuset til Herøy.

Inviterer kongehuset - Det er naturlig å legge hovedarrangementet til Herøydagan og derfor vil kongehuset bli invitert til et arrangement her, sa ordføreren videre.

Han informerte også om de ulike komiteene som er i sving, nemlig en bok-komité som har ansvaret for boka som Kåre Hansen holder på med å skrive om Herøys historie.

Komitéer i sving Og Herøy menighet ettersom Herøy sokn også blir 150 år i 2012. Kirkeverge Bård Grønbech representerer soknet.

Dessuten er duoen Reidar Moursund og Helge Stangnes i gang med å skrive et bestillingsverk til jubiléet.

Det er Herøy formannskap som er hovedkomitéen for jubileumsåret, men formannskapet har nedsatt en egen arrangementskomité.

Arrangementskomité Denne består av leder Jan Nikolaisen, Åge Johansen for Herøydagan, Lars Olav Mogård-Larsen for Herøy skole og korpset, Laila Furu Vold for formannskapet, Trine Valberg for Tennas Vel og Charles Moursund for Herøyfjerdingen.

Arrangementskomitéen skal ha en koordinerende rolle og hadde i går etter fellesmøtet som ordføreren ledet også møte med grendeutvalgene.

I alle kretser For arrangementskomitéen ønsker at det skal foregå jubileums-arrangementer i alle kretsene av Herøy i 2012.

I går ble grendeutvalgene invitert til å ta et arrangement og det hadde allerede utvalgene lagt planer for.

Arrangementskomitéen vil holde møter jevnlig i tiden framover. Til sommeren må hovedplanen for jubileumsåret være klart.

Plan klar før sommeren - Idéene må være på plass før påske og etter sommerferien må vi begynne å jobbe med de enkelte arrangementene, sa rådmann Roy Skogsholm.  

Kommunestyret har satt av 500.000 kroner til jubiléet.

Innspill Har DU innspill og idéer til jubileumsåret?

Send mail til leder i arrangementskomitéen Jan Nikolaisen: jan.nikolaisen@heroy-no.kommune.no

Herøyfjerdingen kommer tilbake med jevnlige oppdateringer om kommunens 150års-jubileum.