Herøy kommune skal i samarbeid med HelgelandsKraft bygge ny strømforsyning fra Nord-Herøy til Herøy Marine Næringspark på Hestøya.

Luftspenn eller kabel Samtidig skal kommunen gjennomføre tiltak på Hestøya som kan gi overskudd av fyllmasse.

Kraftlaget vurderer fortsatt om strømforsyningen skal legges i luftspenn eller i kabel langs fylkesveien.

Herøy kommune har signalisert overfor HelgelandsKraft at det siste alternativet er å foretrekke, dersom det lar seg gjennomføre økonomisk.

I pose og sekk Og det kan gi muligheter for en lenge etterlengtet breddeutvidelse av fylkesveien til Hestøya hvor store mengder vogntog går i skytteltrafikk til og fra Marine Harvest.

Ordfører Arnt Frode Jensen opplyste i siste formannskapsmøte om at kostnadene ved et luftspenn beløper seg til rundt 1, 5 milioner kroner, mens det vil koste 2, 9 å legge strømforsyningen i kabel langs veien.

- HelgelandsKraft vil ha oss med på et speiselag og det vil gi oss muligheter til å få i både pose og sekk, sa Jensen i formannskapet 13. mai.

Tatt opp i flere år "Herøy kommune har i flere år tatt opp og i tiltakssammenheng prioritert breddeutvidelse av FV 828 med prioritet på strekningen kryss Øksningan til Silvalen for å sikre framkommenlighet for de mange vogntogene som skal fra Hestøya til Flostad.

Strekningen inneholder også også en trafikksikkerhetsmessig utfordring ved Brunsvika.

Unik mulighet Denne problemstillingen er forsterket ettersom Flostad blir hovedsamband for laksetransporten i den nye anbudsperioden", skriver rådmann Roy Skogsholm til Statens veivesen avdeling Nordland og HelgelandsKraft AS.

Rådmann Skogsholm mener at med de tiltakene som foreligger står vi overfor en unik mulighet for å gjennomføre kombinasjoner som fører til arbeids- og kostnadsbesparelser og som gjør det mulig å realisere tiltakene tidligere.

Sonderingsmøte "Jeg ber om at Statebns veivesen og HelgelandsKraft vurderer denne muligheten og oppnevner representanter som kan delta i et sonderingsmøte for å finne videre løp i saken.

Jeg ber om tilbakemelding innen 27. mai og vi vil ta initiativ til sonderingsmøte, skriver Skogsholm.