- Vi har ikke funnet noe sted på Helgeland som kan måle seg med Danielholmen til dette formålet, sier initiativtakerne.

I forkant av dagens møte i kommunestyret, har ordfører Arnt Frode Jensen og rådmann Roy Skogsholm hatt flere møter med Arne Johansen og Torbjørn Folgerø.

Beste stedet på Helgeland I dag fikk de to initiativtakerne slippe til i kommunestyret for å presentere sine spenstige planer.

Og de har lett over hele Helgeland for å finne det perfekte stedet for dette konseptet. I dag sa de at ikke noe sted på hele Helgeland kan måle seg med Danielholmen.

Spektakulært - Her er ekstremt havnært, spektakulært, sentrumsnært, synlig, naturskjønt og samtidig har Danielholmen Helgelands beste plassering for et slikt anlegg, sa Arne Johansen og Torbjørn Folgerø til kommunestyret i dag.

Sjelden at alt passer  - Det er sjelden vi ser at alle ting passer slik som det gjør i dette tilfellet, legger de til og nevner at Danielholmen og Herøy ligger nær Stokka flyplass, midt i sentrum av Herøy.

Men samtidig er det ro her, butikk ligger et par hundre meter unna og båthavna er jo på selve Danielholmen. Et stort pluss, sier Folgerø og Johansen til Herøyfjerdingen.

200 sengeplasser Her vil de bygge opp et anlegg med hotell med åtte til ti rom og 50 rorbuer som totalt skal representere 200 sengeplasser.

Havsbad, fritidspark og Elias-land skal bygges opp samtidig, for her er det ikke snakk om å bygge noe – og så vente.

- Alt skal bygges komplett, for i dette konseptet henger alt sammen, sa Torbjørn Folgerø på spørsmål fra politikerne etter redegjørelsen.

Motor innenfor reiseliv Til Herøyfjerdingen sier de to gründerne at dersom reguleringsplanarbeidet går som de håper, kan spaden settes i jorda om halvannet år.

Og de er godt fornøyd med mottakelsen prosjektet fikk i kommunestyret.

De mener dette kan bli et anlegg for framtida, for Helgeland får mye oppmerksomhet for tiden.

- Dette blir øke overnattingskapasiteten i Herøy betraktelig og anlegget vil bli en motor innenfor reiseliv på Helgeland.

Nye arbeidsplasser Anlegget vil kombinere seminarer, fritidsinteresser og team-building, sier Arne Johansen og Torbjørn Folgerø.

De mener også turistanlegget vil styrke den øvrige satsingen på reiseliv i Herøy, i tillegg til å skape flere nye arbeidsplasser.

Kapasiteten sprengt - Turismen på Helgeland er i kraftig vekst og i sommersesongen er kapasiteten i Herøy sprengt, sier de to gründerne.

I kommunestyret viste de fram en powerpoint-presentasjon hvor vi blant annet fikk se Danielholmen fra lufta og hvor hotellet tenkes plassert på sørsiden.

- Utsikten mot Herøysundet, kirken, bygdesamlinga, Syv Søstre og Dønnamannen er helt spektakulær.

Backrent Det er fra Herøy man virkelig opplever De Syv Søstre, sier Arne Johansen og Torbjørn Folgerø til Herøyfjerdingen.

De mener videre at selve nøkkelen til å lykkes med dette prosjektet ligger i selve finansieringsformen, kalt ”backrent”.

Det betyr at kjøperne av rorbuene skriver kontrakt på at rorbua skal kunne leies ut for et visst antall uker.

Pengene tilbake - 40 prosent av leieinntektene går til rorbu-eierne, 50 prosent til driftsselskapet og 10 prosent til vedlikehold.

Med dette konseptet får kjøperne penger tilbake, sier Følgerø og Johansen.

Rorbuene skal innredes med høy standard, og i rorbuer med tre soverom vil det eksempelvis finnes tre bad.

Jobber videre Kommunestyret bestemte å jobbe videre med saken. Rådmann Roy Skogsholm mener et slikt anlegg på Danielholmen vil bli en betydelig styrke for infrastruktur, transport og andre aktiviteter.

- Dette har mange positive elementer i seg og gir muligheter for å etablere Elias-land, fritidspark, utendørs badeplass, konferansested og muligheter for arbeidsplasser innenfor reiseliv.

Skaper aktivitet Men viktigst er aktiviteten anlegget vil skape, sa rådmannen som deretter mante til innsats.

- Prosjektet har betydelige utfordringer. Blant annet vil noen stille spørsmål om man vil ofre denne perlen av et sted. Hvis man vil satse på dette, vil man måtte ville det sterkt.

Da må vi brette opp armene for å få det til, sa rådmann Skogsholm. 

Tror på prosjektet Ordfører Arnt Frode Jensen har også stor tro på prosjektet.

- Vi blir nødt til å gjøre en jobb opp mot både kirken, riksantikvaren og fylkesmannen for å få aksept for dette, mener han.

1000-årssted I tillegg til at man kan støte på både finansielle og miljømessige utfordringer

Det har tidligere vært flere prosjekter hvor Danielholmen blant annet var Herøy kommunes forslag til 1000-årssted.

Senere har det også vært ideer om Elias-land på Danielholmen.