Herøydagskomiteen begynte allerede høsten 2015 å arbeide med programmet for årets Herøydager. Det er derfor ikke få timer som er brukt til dugnadsarbeid for at herøyfjerdinger og tilreisende skal få presentert et innholdsrikt og best mulig program. 

Herøydagan byr som alltid på et yrende folkeliv og i år er det også rekordmange utstillere som tilbyr ulike produkter til de som måtte ønske det. I Herøyhallen skal det som vanlig på plass et imponerende kakebord til kafeen, som i tillegg til kaker selvsagt også tilbyr andre godsaker som hører med. 

«Steike godt å vær te» på sankthansaften
Årets Herøydager starter i år på selveste sankthansaften med konserten «Steike godt å vær te». Da skal Geir Berglund framføre egne sanger sammen med Garasjebandet. Dette er sanger som har livet og kjærligheten som gjennomgangstema, og da i vid forstand. Konserten består av i alt 16 sanger, fra rolige ballader til sanger inspirert av rock og blues.

Mange husker nok Berglund fra konserten «Springsteen på norsk» i 2014. Da hadde han gjendiktet 15 sanger av Bruce Springsteen til norsk og en overfylt aula så ut til å like det de fikk høre. Mange av de samme aktørene er med på denne konserten, men i tillegg har han også fått med seg en av Dønnas store gitarvirtuoser Bjørn Pedersen.

Garasjebandet består av Geir Berglund (vokal, gitar), Kristin Markås Mellingen (vokal, kor), Terese Berglund (vokal, kor), Johnny Birger Hanssen (gitar, mandolin), Bjørn Pedersen (gitar), Harald Storholm  (slagverk), Svein Lundestad (bass), Jan Magne Berglund (piano/orgel), Åge Johansen (kor, trekkspill), Svein Olav Heggheim (kor, gitar).

- I og med at dette er tiden for bålbrenning og familiekos er tidspunktet for konserten lagt til kl. 20.30. Vi håper da at riktig mange får med seg begge deler, sier leder i Herøydagan, Britt Anne Karlsen.

Spennende kulturkveld
Kirsti Iversen har vært primus motor for å sy sammen program til kulturkvelden under Herøydagan i svært mange år. Hun lover et allsidig program der det lokale kulturlivet i hovedsak skal løftes fram.

- Publikum kan se fram til et variert program med høy kvalitet, der mange lokale «stjerner» skal vise seg fram. Det blir noen tilbakeblikk og vi får også oppleve at utflyttede herøyfjerdinger kommer hjem for å underholde. Dette setter vi selvsagt stor pris på.

- Med vår faste videofotograf Sigurd Sjåvik på laget kan det også komme noen intervju og andre overraskelser, sier Iversen.

- Tradisjonen tro vil ordføreren åpne ballet og dele ut diverse priser før underholdningen kommer skikkelig i gang. I tillegg skal også årets herøydagskunstner Eva Lillegaard presenteres. Av programmet kan jeg blant annet nevne at Hanna Smørvik kommer tilbake til Herøy og skal synge for oss. Det samme gjør Kenneth Tindslett Hansen fra Øksningan, som nylig også har gitt ut egen musikk. Jeg gleder meg skikkelig til kulturkvelden og ser fram til den folkefesten Herøydagan alltid er, avslutter kulturkvelddronningen Kirsti Iversen.

Spektakulær hovedforestilling
I år skal Norges store komiker Øivind Blunck skal sammen med Norges store stemme Reidun Sæther, musikere og dansere sørge for et fargesprakende og storslått show under årets Herøydager. Sammen med seks musikere og fire sangere/dansere skal to av Norges mest markante underholdningsartister lage show lørdag 25. juni i Herøyhallen.

Med hjelp av revy-nestor Tom Sterri, den prisbelønte koreografen Belinda Braza og showduoen Åge Sten Nilsen/Gusty Utterdahl er det satt sammen en fargesprakende og storslått forestilling bestående av høydepunkter fra de store musikaler og klassikere fra tidenes hitlister.

Gjensyn med «Fridtjof» og «Reidar»
Øivind Blunck er kjent for alle i Norge for sine komiske show sammen med partneren Hege Schøyen, samt figurene «Reidar» og «Fridtjof». Selvsagt blir det gjensyn med disse figurene i Herøyhallen.

Hans kvinnelige partner er Reidun Sæther er heller ingen hvem som helst. De som ikke hadde hørt om henne før fikk øynene opp for hennes uvanlige talent og store stemme i NRK-programmet «Stjernekamp». Og ja – vi får høre flere av de fantastiske tolkningene hun gjorde i dette showet. Reidun har også mange store musikaler på samvittigheten. «We will Rock you», «Cats», «Les Miserables» Svein Gundersens «Jungelboken» og Monty Phytons «Spamalot» er noen.

Dette blir også den mest teknisk krevende forestilling som noen gang er satt opp i Herøy. Med god lyd og fantastiske lyseffekter, i tillegg til visning på storskjermer blir dette noe som aldri før har vært satt opp i Herøyhallen

Dette blir den største satsingen noensinne fra foreningen Herøydagan og vi håper selvsagt derfor på stinn brakke, sier Karlsen.

PK – Naturfag rocker!
- I år satses det ekstra på barna, med to barneforstillinger og mange spennende aktiviteter for ungene. Lørdag kl. 15.00 skal PK, fra den  spektakulære «Barn ingen adgang» på NRK underholde barna på utescene ved barneskolen (akebakken). I forestillingen «Naturfag rocker!» skal propellen PK leke seg med naturfag og teste ut ting som smeller, bråker og eksploderer. Her blir det flammer og artige eksperimenter! Midt oppi alt dette garanteres det at både store og små lærer noe nytt, sier Karlsen.

Programmet «Barn Ingen adgang» vant Gullruten for beste nye programserie i 2014. Showet passer like godt på et kulturhus som på festival og like godt for voksne som for barn.

«Dra til sjøs»
Søndag skal musikkforestilling «Dra til sjøs» settes opp i Herøy skoles aula kl. 13.30 med teatergruppa Teater Folk. Forestillingen handler om venner & uvenner pirater & havfruer.

Dra til sjøs er ei engasjerende og underholdende forestilling som tar opp temaer som fremmedfrykt, mot til å være annerledes og samhold på tross av forskjeller. Innpakket i fortellerteater, klovneri, sang og musikk blir tematikken formidlet på en overraskende og underfundig måte. De boltrer seg i en lek med elementer av sagn og historier fortalt med skyggeteater og dukketeater gjennom nykomponert musikk.

Foredrag med Malin Arntsen
Søndag 26. juni kl. 12.30 vil Malin Arntsen fra Klokkergården i Rødøy holde foredrag i Herøy skoles aula. Da vil hun fortelle om hvordan man med troen på seg selv kan få til det meste. Hun vil fokusere på hvordan man med å tenke nytt kan se muligheter i egen bygd og få noe til å skje. Malin bruker seg selv og humor for å få fram budskapet.

«Ingenting er umulig – det umulige tar bare litt lengre tid» er blitt et motto for Malin.

Mange barneaktiviteter
I tillegg til egne forestillinger kan også barna boltre seg med mange spennende aktiviteter. 

- Det blir flere hoppeslott, segway og kjøring med Elias-båter i småbåthavna. I tillegg blir det også speiderkarusell på bygdesamlinga og populære motorsykkelturer i regi av Herøy MC-klubb, sier Karlsen.

I småbåthavna (Herøy Marina) er selges det også laksepakker og annen grillmat hele helga.

Solheim Rundt og Flostad Rundt
I år er landeveisløpet Solheim Rundt og Flostad Rundt tilbake på programmet under Herøydagan. For at det ikke skal bli konflikt med andre arrangementer er starten satt til kl. 10.30 på lørdag.

Mye spennende på Herøy Bygdesamling
Helgeland Museum har også et allsidig program på bygdetunet under årets dager. Her blir det både utstillinger, demonstrasjon av gamle båtmotorer, omvisning i kirka, ljåslått, hesjing og salg av diverse godsaker.

Søndag kl. 14.30 inviteres det også til tautrekke-konkurranse på bygdetunet mellom ulike lag.

Litterær båtreise
Søndag arrangeres også en spennende litterær båtreise med forfatteren Roy Jacobsen til Åsvær og Skibbåtsvær. Etter stor påmelding har det blitt nødvendig å leie større båt. Dette medfører at båten skal gå fra ferjeleiet på Flostad.

Roy Jacobsen.jpg

Les mer om årets Herøydager på www.heroydagan.no 

Trykk her for å lese programmet til årets Herøydager i sin helhet.