- Dette er en samtalegudstjeneste - til erstatning for tidligere tiders "overhøring med grilling" av konfirmantene.

Oppsummering Og til en slik gudstjeneste står man litt mer fritt til å lage en oppsummering av det konfirmantene har vært gjennom dette året, forteller sokneprest Annette Stenseng til Herøyfjerdingen.

2 juni (Kristi Himmelfarts dag) er det konfirmasjon i Dønna, mens 12. juni er kofirmasjonssdagen i Herøy.

Søndag skal konfirmantene bidra på ulike måter under gudstjenesten.

Mystisk band - Vi prøver oss på noe nytt i år og har invitert et mystisk band som har hatt øvelser og skal komme fram i lyset søndag, sier Annette Stenseng litt hemmlighetsfullt.

Og legger til:

- Dette blir en allsangkveld hvor vi ber alle som liker å synge om å komme.

Bjørn Eidsvåg og Oslo Gospel Choir Det blir en frisk og ungdommelig sangkveld med sanger av blant andre Bjørn Eidsvåg og Oslo Gospel Choir.

Vi tror dette blir musikk som konfirmantene kan kjenne seg litt igjen i, men alle som liker å synge og har lyst å være med kan komme til Herøy kirke søndag, sier Annette Stenseng og Trine Heggheim.

Bidrag fra konfirmantene Innimellom blir det bidrag fra konfirmantene.De skal delta med blant annet å lese bønner de har skrevet og med tekstlesing.

Ellers blir det nattverd og lystenning, sier Stenseng og Heggheim.

De tror det blir både lett og morsomt å synge med denne kvelden, for tekstene blir synlige på veggen.

Kafé på låven Og etter all synginga åpner museumsbestyr Børge Evensen dørene til låven.

- Her blir det kafé og kiosk, avslutter Stenseng og Heggheim som har invitert også fjorårets konfirmanter i Herøy og Dønna til en mimrestund.

- Vi håper at en slik gospelnight blir noe vi kan arrangere et par ganger i året, avslutter Annette Stenseng og Trine Heggheim.