I sommer var ”Sommerklubben” aktiv på flere områder. De fire ungene fra 5. til 7. klasse var opptatte med fisketurer, brettspill og hadde også en fotodag på Herøy Bygdesamling.
 
- Ungene fikk utdelt hvert sitt engangskamera og fikk en time på seg til å ta bilder av noe de liker. Og resultatene kan nå beskues på utstillinga her i bygdesamlinga, forteller Kristine Kleven som hadde ansvaret for ”Sommerklubben”.
 
30 bilder i sort/hvitt 
Nøyaktig 30 bilder er hengt opp i glass og ramme, alle i sort/hvitt. Alle bildene kom fra framkalling i formatet 10 X 15 centimeter.
 
Deretter er de forstørret opp på kopimaskin og sist uke var Andre Henriksen engasjert i arbeid med å sette bildene i glass og ramme.
 
- Alle bildene bør gi gode minner om det fantastiske sommeren vi hadde i Herøy. På åpningsdagen 2. november vil ungene som har tatt bildene være til stede, forteller Kristine Kleven.
 
Hun planlegger å gjøre litt ekstra ut av åpningsdagen. Den som besøker bygdesamlinga på åpningsdagen får se hva.
 
Barbie-samling
Samtidig – som en del av bilde-utstillingen – markeres det at det i år er 50 år siden barbie-dukken ble skapt.
 
- Alle dukkene er mine fra da jeg var liten og har fått plass i to skap.
 
Den eldste er fra 1979 og du finner til sammen 47 dukker på denne utstillingen.
 
Her er det også noen Ken’er og en Cindy, smiler Kristine Kleven og legger til at hun på det meste hadde 60 barbie-dukker, men at noen etter hvert er gitt bort.